Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τράφικ» στη Σούδα από ΝΑΤΟικά αεροπλανοφόρα

Πικετοφορία από την ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ τη Δευτέρα 29/4

Το «USS Dwight D. Eisenhower»
Το «USS Dwight D. Eisenhower»
Δύο αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ αναμένονται τις επόμενες μέρες στη Σούδα, εκτελώντας ευρωατλαντικά σχέδια ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, ερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα από αυτήν την Κυριακή 28/4 μέχρι και την Πέμπτη 2/5, δένει στη βάση στην Κρήτη το αμερικανικό «USS Dwight D. Eisenhower». Αμέσως μετά, ερχόμενο από τη βάση του στην Τουλόν, δένει το γαλλικό «Charles de Gaulle» (Πέμπτη 2/5 μέχρι Τρίτη 7/5).

Δίνοντας άμεση απάντηση, η ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ καλεί σε πικετοφορία τη Δευτέρα 29/4 στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Τα δύο αεροπλανοφόρα, όπως και άλλα που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή (π.χ. το τουρκικό «Anadolu», που κατευθύνεται στην Αδριατική, ή το ισπανικό «Juan Carlos», που πριν μερικές μέρες πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με τις ελληνικές και τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις) υπό ΝΑΤΟική διοίκηση (συγκεκριμένα υπό τη Naval Striking and Support Forces NATO - STRIKFORNATO, με έδρα το Oeiras της Πορτογαλίας) θα πάρουν μέρος στη γιγαντιαία άσκηση του ΝΑΤΟ «Neptune Strike».

Το «Charles de Gaulle» και η αρμάδα συνοδείας του θα τεθούν για πρώτη φορά υπό ΝΑΤΟική διοίκηση. Πέραν της συνεισφοράς της Σούδας, η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει σίγουρα φρεγάτα ή υποβρύχιο στη συνοδεία του γαλλικού αεροπλανοφόρου, ενώ το ίδιο εξετάζεται και για το αμερικανικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ