Σάββατο 27 Απρίλη 2024 - Κυριακή 28 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
«Νέο αριστερό» ψαλτήρι της στρατηγικής της ΕΕ και του κεφαλαίου

Με ξαναζεσταμένες θέσεις της παραδοσιακής σοσιαλδημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα ...σώσουν την «ψυχή της αριστεράς», ως απάντηση τάχα στον εκφυλισμό που φέρνει ο Κασσελάκης. Ο λόγος βέβαια για τη Νέα Αριστερά, που «διεκδικεί» τον δικό της ρόλο στις διεργασίες του χώρου, ζητώντας σε αυτή την προσπάθεια τη λαϊκή ψήφο στις ευρωεκλογές.

Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, τα στελέχη της και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς δηλώνουν πανέτοιμοι για συνεργασία με τα άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που εγκατέλειψαν... αναπαράγοντας ταυτόχρονα όλα τα κλισέ των αυταπατών που καλλιεργούν αυτές οι δυνάμεις, όπως η αντιμετώπιση των «κοινωνικών ανισοτήτων», η «ρύθμιση της αγοράς», η «κρατική παρέμβαση» κ.ο.κ.

Τα μεγάλα λόγια για «τα κέρδη των ελίτ και των λόμπι» ακούγονται στα αλήθεια αστεία, λίγους μήνες αφότου οι σημερινοί ευρωβουλευτές που προσχώρησαν στη Νέα Αριστερά ψήφιζαν στην Ευρωβουλή, μαζί με τους υπόλοιπους των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα λόμπι αποτελούν «ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας»!

Αλλωστε, όσοι συγκροτούν το κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσαν κορυφαία στελέχη της «πρώτη φορά αριστεράς» και είναι το μισό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης που έφερε και εφάρμοσε το 3ο μνημόνιο, όπως ο Τσακαλώτος με τα «ματωμένα πλεονάσματα» και τους μνημονιακούς κόφτες, η Αχτσιόγλου που συμπλήρωσε τον αντεργατικό νόμο Βρούτση κ.α. Οι ίδιοι εξάλλου δηλώνουν περήφανοι για τα ματωμένα πλεονάσματα, για το περίφημο «δημοσιονομικό μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, που προήλθε από την υποστελέχωση υπηρεσιών, την κατακρεούργηση μισθών, τις υποδομές - ρημαδιό, που πλήρωσε ο λαός ακόμα και με τη ζωή του. Αυτά αποτέλεσαν το «δυνατό χαρτί» τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ στα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι οι ίδιοι που, ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνέβαλαν στη «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», απέναντι στη ΝΔ μετά το 2019, ψηφίζοντας σχεδόν το 50% των νόμων της μέχρι πέρσι. Είναι οι ίδιοι που από κοινού έβαλαν τα θεμέλια του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, που έχει γεμίσει τη χώρα με ορμητήρια πολέμου... Για όλα αυτά δηλώνουν «υπερήφανοι», όλα αυτά υπερασπίζονται...

Ταυτόχρονα, διεκδικούν την κληρονομιά των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων, ξεχωρίζοντας ως «τομή» τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών για την ενσωμάτωση τόσο της Β. Μακεδονίας όσο και συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, την ενίσχυση δηλαδή του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου μπροστά στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών. Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, στηρίζουν με τα «μπούνια» και τις διευθετήσεις στο Αιγαίο υπό τη ΝΑΤΟική σκέπη. Μάλιστα, απροκάλυπτα χαιρετίζουν τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ με την κυβέρνηση Ερντογάν και τις χαρακτηρίζουν «προοπτική κατευνασμού», που τάχα κινούνται στον αντίποδα της «έντασης των εξοπλισμών».

Και, βέβαια, δηλώνουν διατεθειμένοι να προωθήσουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά κάθε στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ, από τις «πράσινες μπίζνες» μέχρι την «ψηφιακή μετάβαση», απόλυτα ζυγισμένοι - στοιχισμένοι με τις σύγχρονες μορφές έντασης της εκμετάλλευσης.

Ο δρόμος που καλούν τον λαό να βαδίσει είναι γνωστός και ξέρουμε πάρα πολύ καλά πού οδηγεί, σε νέα αδιέξοδα για τον λαό, σε νέες παγίδες και σχέδια ενσωμάτωσης στην υπηρεσία του κεφαλαίου και του συστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δείξε μου τι ψήφισες (στο Ευρωκοινοβούλιο) να σου πω ποιος είσαι...»(2024-04-09 00:00:00.0)
Παριστάνουν τους ...ατσαλάκωτους(2023-10-25 00:00:00.0)
«Σημαία» τα συμφέροντα του κεφαλαίου(2019-12-19 00:00:00.0)
Στρωμένο το έδαφος για ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης(2019-07-10 00:00:00.0)
Ο λαός να μην ψάχνει τις κάλπικες διαφορές, αλλά να κάνει τη μεγάλη «διαφορά» με δυνατό ΚΚΕ(2019-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ