Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποικίλες εκδηλώσεις

Ο κορυφαίος και πολυβραβευμένος Βρετανός ποιητής, δραματουργός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης Τόνι Χάρισον βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να διαβάσει ποίησή του και να παρουσιάσει την εμπνευσμένη από τον αρχαιοελληνικό μύθο ταινία του «Προμηθέας». Ποίησή του θα διαβάσει στο «Ιωνικό Κέντρο» (Λυσίου 11, Πλάκα) τη Δευτέρα (28/3, 8.30μμ). Την ταινία του θα την παρουσιάσει στο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21), την Κυριακή (27/3, 2μμ), μαζί με τον Μάικλ Γουστόβ (παραγωγό της ταινίας και γενικότερα παραγωγό θεάτρου, κινηματογράφου, τηλεόρασης, αλλά και πρωτοπόρο δραματουργό και σκηνοθέτη, παλιότερα συνεργάτη του Πίτερ Μπρουκ).

Αφιερωμένη στη μνήμη του ακαδημαϊκού Μανόλη Χατζηδάκη (1909 - 1998), είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί (23/3, 7μμ), στην Ακαδημία Αθηνών (Πανεπιστημίου 28 και Σίνα). Θα μιλήσει η Μαρία Παναγιωτίδη με θέμα: «Η βυζαντινή ζωγραφική στην Καππαδοκία και η κοινωνία της εποχής».

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 91), παρουσιάζεται έκθεση γραμμοφώνων και άλλων αντικειμένων της δισκογραφίας των 78 στροφών. Διάρκεια έως 26/3.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ