Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική... εντός κι εκτός τειχών
Εργο του Γ. Αδαμάκη
Εργο του Γ. Αδαμάκη
  • Εγκαινιάζεται στις 18 Μάρτη (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Metamorfosis» (Χρ. Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη), έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκη με τίτλο «Ενα ταξίδι». Πρόκειται για «...Ενα ταξίδι στη μνήμη, σε σκέψεις, ιδέες, παιδικές εικόνες, όνειρα, σε στιγμές του παρελθόντος. Πράγματα που συνδιαλέγονται στη διαμόρφωση της υπόστασής μας. Συνυπάρχουν με τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας και στην ουσία ελέγχουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα... Μια ματιά ενός ενήλικα που παίζει, σαρκάζει, αυτοσαρκάζεται, αγχώνεται, αγωνίζεται, αυτοβιογραφείται». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Απρίλη.
  • «Γιάννης Τσαρούχης, Ζωγραφική και Θέατρο. Δρόμοι παράλληλοι» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 23 Μάρτη (8.30 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας (πλατεία Γεωργίου Α' και Κορίνθου). Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ιδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, περιλαμβάνει έργα και σκηνικά του μεγάλου μας δημιουργού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Μάη.
  • Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου Ναυπλίου (Β. Αλεξάνδρου 1 και Σοφρώνη), φιλοξενείται (έως 25/3), αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Χρονόπουλου.
  • Την πρώτη ατομική του έκθεση παρουσιάζει ο Ανδρέας Ζυμβραγός στην αίθουσα τέχνης «Τζάμια - Κρύσταλλα» (Σκαλίδη 35, Χανιά). Τίτλος της «Αντανακλάσεις».
  • Δημιουργίες των Α. Δεβετζή, Β. Διόνα, Π. Φιλίππου, περιλαμβάνει η έκθεση με τίτλο «Μια φιλική συνάντηση», που παρουσιάζεται (έως 26/3) στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδη» (Αριάδνης 13 και Νιόβης, Φιλοθέη).
  • Την τελευταία της δουλιά με τίτλο «Οψις αδήλων τα φαινόμενα», παρουσιάζει η Λιλή Ελευθερίου στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 18 Μάρτη (8 μ.μ.) στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ