Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΠΙΕΡΙΑ
Καταστροφή στις καπνοκαλλιέργειες

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση αποζημίωση των καπνοπαραγωγών της Ελασσόνας και του Νομού Πιερίας, που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τον κηλιδωτό ιό του μαρασμού, ζητά με Ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται ότι «η διάλυση του Οργανισμού Καπνού και η αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, που παρείχαν κάποια επιστημονική τεχνική στήριξη στους καπνοπαραγωγούς, έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του πολλαπλασιαστικού υλικού και την πλημμελή πρόληψη και καταπολέμηση σημαντικών ασθενειών, με συνέπεια να αποδεκατίζουν το εισόδημα των καπνοπαραγωγών. Ο υπουργός, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του κράτους, υποσχέθηκε καταβολή αποζημιώσεων στους καπνοπαραγωγούς της επαρχίας Ελασσόνας και του Νομού Πιερίας για τις ζημιές από τον κηλιδωτό ιό του μαρασμού, όμως αν και πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από τις υποσχέσεις ακόμα δεν έγινε η εξατομίκευση των ζημιών, με αποτέλεσμα να είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των καπνοπαραγωγών και η αίσθηση ότι τους εμπαίζει η κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό «τι μέτρα θα πάρει άμεσα για να αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί της επαρχίας Ελασσόνας και του Νομού Πιερίας;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ