Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Στην αγωνιστική ενότητα η δύναμη

Ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη

Σημαντική προσπάθεια για να βγουν στο προσκήνιο τα σημαντικά προβλήματα των ΕΒΕ και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις διεκδίκησης ουσιαστικών λύσεων, αποτελεί η συνδικαλιστική σύσκεψη που συγκαλούν στις 25 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα των Υδραυλικών (Κειριαδών 1 Κ. Πετράλωνα) η ΟΒΣΑ, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής και το Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων - Κομμωτών «Ο ΕΡΜΗΣ».

«Η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες της - επισημαίνεται στην πρόσκληση των συνδικαλιστικών οργανώσεων - όχι μόνο δεν υπόσχεται λύση στα οξυμένα προβλήματά μας, αντίθετα τα επιδεινώνει με τραγικές συνέπειες για τη ζωή μας». Και προσθέτουν: «Οι πλειοψηφίες των διοικήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ) για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης είπαν ότι "κινούνται σε θετική κατεύθυνση". Δε βλέπουν ότι τη δουλιά μας την παίρνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα και οι μεγαλοεισαγωγείς, εκμεταλλευόμενοι τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τις ελευθερίες κίνησης κεφαλαίου - υπηρεσιών - προϊόντων - εργαζομένων».

Από μια τέτοια πολιτική, συνεχίζουν, «θα ωφεληθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, που προφανώς αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι πλειοψηφίες της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος». «Εμείς - τονίζουν - πιστεύοντας στη δύναμη που δίνει η αγωνιστική ενότητα, παλεύοντας ενάντια στην πολιτική που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, είμαστε βέβαιοι ότι θα την ανατρέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ