Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Η ΑΤΕ δεν πληρώνει την επιδότηση

Αρκετοί βαμβακοπαραγωγοί της επαρχίας Δομοκού Φθιώτιδας δεν έχουν πάρει ακόμα την εξόφληση της επιδότησης στο βαμβάκι, για την περσινή σοδειά, επειδή η ΑΤΕ αρνείται να την καταβάλει «με το έτσι θέλω».

Λίγο πριν τις ευρωεκλογές, στις αρχές του περασμένου Ιούνη, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως καταβάλλεται νωρίτερα από κάθε άλλη φορά η εξόφληση της επιδότησης στο βαμβάκι για την παραγωγή του 2003, για προεκλογικούς βασικά λόγους... Το όλο σκηνικό έγινε για να πάρουν καμιά 20αριά μέρες νωρίτερα την εξόφληση της επιδότησης οι βαμβακοπαραγωγοί, που κλήθηκαν τότε να υπογράψουν «εξουσιοδοτήσεις», ώστε αν μετά στην εκκαθάριση βρισκόταν λάθη να επιστρεφόταν τα χρήματα. Ομως αρκετοί βαμβακοπαραγωγοί δεν υπέγραψαν αυτές τις εξουσιοδοτήσεις, περιμένοντας να πάρουν τα χρήματα κανονικά τους λίγες μέρες αργότερα, όταν θα έβγαιναν οι κανονικές καταστάσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στην περίπτωση όμως του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας αυτό δεν έγινε. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν κατέβαλε ως όφειλε τα χρήματα της εξόφλησης της επιδότησης βαμβακιού στους βαμβακοπαραγωγούς που δεν ήθελαν να πάρουν νωρίτερα τα χρήματά τους μέσω της υπογραφής εξουσιοδότησης. Το αποτέλεσμα είναι να έχει φτάσει Οκτώβρης και να μην έχουν λάβει τα χρήματά τους, ενώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τους λέγεται πως οι καταστάσεις με τις πληρωμές έχουν φύγει. Οπως καταγγέλλουν βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στο Νέο Μοναστήρι τους ανέφερε πως δε δικαιούνται να πάρουν εξόφληση επιδότησης επειδή δεν υπέγραψαν τις εξουσιοδοτήσεις. Αν είναι έτσι, πρόκειται για μια αυθαίρετη και παράνομη πράξη και η ΑΤΕ είναι υποχρεωμένη αμέσως να πληρώσει τους δικαιούχους βαμβακοπαραγωγούς. Και μάλιστα εντόκως, αν λάβει κανείς υπόψη και τις σχετικές προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ