Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η διεύρυνση επιταχύνει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών

Παρέμβαση της Δ. Μανωλάκου στο Ευρωκοινοβούλιο

Την αντίθεσή της στη βίαιη προσαρμογή στην ΚΑΠ που οδηγεί σε αφανισμό την αγροτική οικονομία των προς ένταξη χωρών στην ΕΕ, επισήμανε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου.

«Με την προτεινόμενη τροποποίηση του κανονισμού 1268/1999» τόνισε η Δ. Μανωλάκου, «επιδιώκεται η έγκριση των προενταξιακών μέτρων που αφορούν τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη στις υποψήφιες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που δεν εντάχθηκαν το Μάιο του 2004, τη Ρουμανία και Βουλγαρία».

«Στόχος αυτών των μέτρων είναι η προσαρμογή των αγροτικών οικονομιών των προς ένταξη χωρών στην ΚΑΠ, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η ένταξή τους στο άμεσο μέλλον. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ διαφωνεί με τη διεύρυνση της ΕΕ επειδή θα είναι σε βάρος των λαών αυτών των χωρών, όπως είναι σε βάρος και με επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Διαφωνεί όμως και με την ΚΑΠ επειδή βασικό της στόχο έχει τη συρρίκνωση των αγροτικών οικονομιών των προς ένταξη χωρών με την επιβολή χαμηλών ποσοστώσεων και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών για να συγκεντρωθεί η γη σε λίγους μεγαλοαγρότες».

Καταλήγοντας την παρέμβασή της η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε ότι για όλους τους παραπάνω λόγους «το ΚΚΕ διαφωνεί και με τα προενταξιακά προγράμματα που στόχο έχουν να προσαρμόσουν την αγροτική οικονομία των προς ένταξη χωρών στην ΚΑΠ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ