Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΛΑ
Παράνομη η αλλαγή των χρήσεων γης

Την ακύρωση της (ν)τροπολογίας (περιλαμβάνεται στο Ν. 3212/2003) με την οποία παράνομα και αντισυνταγματικά άλλαξαν οι χρήσεις γης στους οδικούς άξονες των Λ. Βουλιαγμένης και Βάρης της Βούλας, ζητά ο Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος και τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των κατοίκων της Βούλας, τόσο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αλλεπάλληλα Προεδρικά Διατάγματα (από το 1934 μέχρι και το 1985), αλλά και με αποφάσεις του ΣτΕ, έχει επιβεβαιωθεί ότι ο χαρακτήρας του οικισμού είναι αποκλειστικής κατοικίας. Γεγονός που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος με επιστολή στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, «οι δημοτικές αρχές την τελευταία δεκαετία προσπαθούν να καταργήσουν το προνόμιο της αποκλειστικής κατοικίας». Πράγματι, το 1992 η τότε δημοτική αρχή αποφάσισε την τροποποίηση των χρήσεων γης στους κεντρικούς άξονες (Βουλιαγμένης, Βάρης, Καραμανλή) από αποκλειστική σε γενική κατοικία. Με αυτό τον τρόπο ευνοείται η εμπορευματοποίηση και η τσιμεντοποίηση της πόλης.

Προκειμένου - σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του Συλλόγου - οι εκάστοτε δημοτικές αρχές να καλύψουν την προφανή παρανομία, η Πολεοδομία άρχισε να εκδίδει άδειες κατοικίας για κτίρια των οποίων οι κτιριακές αλλά και λειτουργικές κατασκευές ουδόλως συμφωνούσαν με κατοικία. «Ετσι, μετά την αποπεράτωση της οικοδομής οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ενοικίαζαν τα κτίριά τους στεγάζοντας εταιρίες»!

Οι αποφάσεις του ΣτΕ που γνωματεύουν για σφράγιση των καταστημάτων, ουδέποτε εφαρμόστηκαν...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ