Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ορίζονται νέοι γενικοί διευθυντές στο Δημόσιο

Ξεκινά η διαδικασία επιλογής νέων γενικών διευθυντών υπουργείων και φορέων του δημοσίου τομέα, στο πλαίσιο της βούλησης της κυβέρνησης να δημιουργήσει το δικό της κομματικό μηχανισμό, που θα υπηρετεί ωστόσο την ίδια πολιτική με την προκάτοχό της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σχετική εγκύκλιο που δίνει το πράσινο φως για τις αλλαγές προσώπων σε θέσεις - κλειδιά του Δημοσίου, εξέδωσε χτες το υπουργείο Εσωτερικών. Με την εγκύκλιο δίνονται οι οδηγίες «ξηλώματος» των προηγούμενων γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων και τοποθέτησης των νέων. Οσοι είναι ήδη γενικοί διευθυντές και δεν επανακαταλάβουν τη θέση τους, ή υποβιβάζονται σε προϊσταμένους τμημάτων ή παραιτούνται.

Αρμόδιο για την επιλογή των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων είναι το Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι αιτήσεις όσων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι υποβάλλονται στη Διεύθυνση Διοικητικού ή Προσωπικού της οικείας Υπηρεσίας. Αίτηση δικαιούνται να υποβάλλουν υπάλληλοι της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που έχουν καταταγεί στο βαθμό Α' και υπηρετούν συνολικά τουλάχιστον 20 χρόνια. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα ημερών.

Για τους προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων των δήμων, η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων θα ξεκινήσει ευθύς μόλις λήξει η θητεία του κάθε προϊσταμένου ξεχωριστά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ