Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Διάλογος που οδηγεί στο ξεπούλημα

Εντονη ανησυχία προκαλούν στο λαό του Εβρου οι τελευταίες δηλώσεις του υπερνομάρχη Εβρου - Ροδόπης, Χ. Χατζόπουλου, μέσα από τις οποίες φαίνεται να συζητά το ενδεχόμενο υλοποίησης της επένδυσης μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή, παρά την εκφρασμένη αρνητική θέση των φορέων και των κατοίκων, τις δεσμευτικές αποφάσεις Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων. Εξέλιξη η οποία έρχεται να συνοδεύσει τις επαφές με φορείς που ξεκίνησαν τα χρυσωρυχεία Θράκης προκειμένου να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να ξεκινήσουν την επένδυση, έχοντας όπως φαίνεται εξασφαλίσει τη στήριξη της ΝΔ μετά την ήδη δηλωμένη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καλεί το λαό σε ετοιμότητα και δράση για την απόκρουση της νέας επίθεσης της μεταλλευτικής εταιρίας. Και καλεί το λαό και τους φορείς του να παλέψουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση, ο ορυκτός πλούτος της χώρας να γίνει λαϊκή περιουσία, να απορριφθεί οριστικά και αμετάκλητα η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κοιτάσματος χρυσού από το αδηφάγο μεγάλο κεφάλαιο, να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, «αφού απέτυχε η πολιτική του "μαστιγίου", με την καθολική αντίθεση του λαού μας, επανέρχονται με το "καρότο" εγκαινιάζοντας πρωτοβουλίες διαλόγου και συναίνεσης έχοντας ως σύμμαχο την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και στο παρελθόν είχε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον πρόεδρο της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εβρου - Ροδόπης, γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ. Ολα αυτά, για εμάς, ήταν αναμενόμενα, συνεχίζει η ανακοίνωση. Δεν τρέφαμε ούτε καλλιεργούσαμε αυταπάτες για το ρόλο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Αν ορισμένοι παράγοντες αυτών των κομμάτων εναντιώθηκαν στην εξόρυξη του χρυσού «κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία», σήμερα αναγκάζονται να αποκαλυφθούν. Με διάφορα προσχήματα (προτάσεις για δημοψήφισμα, νέες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επίκληση της «ανάπτυξης» των Σαππών) προσπαθούν να προωθήσουν τα σχέδια της εταιρίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ