Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδηλώσεις τέχνης

Στα πλαίσια του γιορτασμού για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μπέρτολτ Μπρεχτ,στο Ινστιτούτο "Γκαίτε" (Ομήρου 14 - 16), τη Δευτέρα (8μμ), θα μιλήσει ο συγγραφέας Ντουρς Γκρινμπάιν με θέμα: "Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ συναντά έναν από τους "απογόνους" του".Τον ποιητή παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Ισσαρης.Κείμενα διαβάζει ο Μηνάς Χατζησάββας.Εισαγωγή στο έργο του Γκρινμπάιν: Αθανάσιος Λάμπρου.

  • Εκδήλωση με θέμα: "Ελληνική συνείδηση και κοσμοθεωρία",θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (7μμ) στο Αετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου, στα πλαίσια του κύκλου "Οι Δελφοί της Εύας και του Αγγελου Σικελιανού - Σύγχρονες προσεγγίσεις".Θα μιλήσουν οι: Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Κώστας Γεωργουσόπουλος.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Γ. Δάλλας,ενώ η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία,με διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου,θα παρουσιάσει τον "Ορκο των κοινοτήτων", σε μουσική της Εύας Σικελιανού και το έργο "Διθύραμβος του ρόδου" σε μουσική Σίμωνος Καρά.
  • Ο Αλέξανδρος Αργυρίου,η Λύντια Στεφάνου και ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου,θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές στη συζήτηση, που θα γίνει τη Δευτέρα (8.30μμ) στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16), στα πλαίσια των ποιητικών εκδηλώσεων του θιάσου "Πράξη".Θέμα της εκδήλωσης "Η κριτική της ποίησης".Είσοδος ελεύθερη.
  • Διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Αρχιτεκτονικής στο Παρίσι και τη Ν. Υόρκη, συγγραφέα πολλών βιβλίων περί αρχιτεκτονικής, προσκεκλημένου από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Ζαν - Λουί Κοέν,θα δοθεί σήμερα (7.30μμ) στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31). Θέμα της διάλεξης: "Η γοητεία της Αμερικής και ο εκμοντερνισμός της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής" (ταυτόχρονη μετάφραση, είσοδος ελεύθερη).
  • Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου (Α. Τσόχα 3, Αμπελόκηποι), την Κυριακή (6μμ) οι Σταμάτης και Μαίρη Ροζάκη θα παρουσιάσουν τη μυθιστορηματική βιογραφία της Αννας Γκέρτσου - Σαρρή "Μ' ενάντιους ανέμους" (εκδόσεις "Κέδρος").

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ