Παρασκευή 27 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βρετανικό "νέο κύμα"

Αφιέρωμα στον Βρετανικό Κινηματογράφο (διοργάνωση του ΥΠΠΟ, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Βρετανικού Συμβουλίου) παρουσιάζεται από χτες και μέχρι τις 30/3 στο "Παλλάς" (Βουκουρεστίου 1). Προβάλλονται επτά βρετανικές ταινίες (της τελευταίας πενταετίας), σύγχρονων δημιουργών, που με την κοινωνική ευαισθησία και την αισθητική τους αναζήτηση προωθούν το ανανεωτικό κύμα του βρετανικού κινηματογράφου, που πηγάζει από το "free cinema" της δεκαετίας του '60. Η εργατική τάξη στην αγγλική επαρχία και στο Λονδίνο των λαϊκών συνοικιών, η ζωή των μειονοτήτων, ο πόλεμος στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας δίνουν το υλικό στις ταινίες των νέων σκηνοθετών.

Σήμερα 27/3 προβάλλονται: "Wild West" του Ντέιβιντ Ατγουντ (9μμ) και "Τίποτα το προσωπικό" του Ταντέους Ο' Σάλιβαν. Αύριο: 9μμ "Μακριά από το στόμα" του Γκάρι Ολντμαν, 11μμ "Αγαπημένη μου αδελφή" της Νάνσι Μέκλερ. Στις 29/3: 9μμ "Ινδές στην παραλία" του Γκάριντερ Κάντχα, 11μμ "Τίποτα το προσωπικό". 30/3: 9μμ "Ο γιος μου ο φανατικός" του Ουντάγιαν Πρασάντ, 11μμ "Wild West".

  • Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο εξωτερικό. Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο 45ο Φεστιβάλ Βελιγραδίου (26 - 29/3) σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι και το Βαλκανικό Παρατηρητήριο Κινηματογράφου. Επίσης στις 6,7/4 οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας '97 θα προβληθούν στη Λευκωσία, σε συνεργασία με τον Κινηματογραφικό Ομιλο Λευκωσίας.
  • Το 1997 ιδρύθηκε και ήδη λειτουργεί η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία, που στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της πόλης, με νέα κινηματογραφική μηχανή και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής και με την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών ξεκίνησε τις προβολές της. Για όποιον θέλει να βοηθήσει την υλοποίηση των στόχων της Λέσχης υπάρχει λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 245/745269 - 19.
  • Το "Κέντρο Ψυχοθεραπείας μέσω Θεάτρου - Αιών" (Πρατίνου 72 Παγκράτι) πραγματοποιεί εργαστήριο κινηματογράφου με θέμα "Σύγχρονες μυθολογίες στον κινηματογράφο - Κισλόφσκι", με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βερνίκο. Το εργαστήρι θα γίνει σήμερα και στις 3/4 (8.30μμ). Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ