Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικός «Ροβινσώνας και Κρούσος»

«Ροβινσώνας Κρούσος» από τη «Μικρή Πόρτα»
«Ροβινσώνας Κρούσος» από τη «Μικρή Πόρτα»
Στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ, η «Μικρή Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου θα παρουσιάσει (8/6 6μμ και 9μμ και 9,10/6 12μ και 6μμ) στο θέατρο «Πόρτα», το έργο για «παιδιά από 8-108 ετών», «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος», των Νίνο Ντ' Ιντρόνα- Τζάκομο Ραβίκιο. Μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου, σκηνοθεσία Λίλο Μπάουρ, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Κωστέα, μουσική Στέφανου Κωνσταντινίδη, φωτισμοί Νίκου Βλασόπουλου, κίνηση Ολιας Λυδάκη. Παίζουν: Γιώργος Συμεωνίδης, Κώστας Φιλίππογλου.

Στο έργο (έχει παιχτεί σε πολλές χώρες με μεγάλη επιτυχία), δυο άνθρωποι που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, προσπαθούν να συνεννοηθούν και να επιβιώσουν πάνω σε μια στέγη, για να σωθούν από μια πλημμύρα. Είναι δυο στρατιώτες, από διαφορετικές, εχθρικές, ίσως εμπόλεμες χώρες. Ο ένας μιλά ελληνικά (προσαρμογή του έργου στη χώρα μας) κι ο άλλος μια ινδική διάλεκτο! Ομως στο μαγικό χώρο του θεάτρου, όπου όλα είναι εφικτά, οι δυο στρατιώτες, μετά από έντονες συγκρούσεις, συνεννοούνται και γίνονται φίλοι. Στο έργο και στην παράσταση συνυπάρχουν το αστείο, το κωμικό, η συγκίνηση, η τρυφερότητα, μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παραστατικές κινήσεις των χεριών και του σώματος, τα βλέμματα, τη φωνή, κι με ένα ραδιόφωνο, που «αναπληρώνουν τις δυσκολίες και τα κενά της ακατάληπτης γλώσσας του άλλου», της ινδικής, σημειώνει η Ξ. Καλογεροπούλου, η οποία διάλεξε αυτό το έργο, ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Η παράσταση διαμορφώθηκε στη διάρκεια των προβών, παρουσία παιδιών του «Θεατρικού Εργαστηρίου» (ηλικίας από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ