Κυριακή 15 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανεξέλεγκτες αυξήσεις και στα οικοδομικά υλικά

Από την αρχή του χρόνου οι ανατιμήσεις ξεπέρασαν το 10%, ενώ ο χάλυβας αυξήθηκε κατά 70%

Οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις τιμές των οικοδομικών υλικών που παρατηρούνται από την αρχή του 2008 βάζουν «φωτιά» στην οικοδομή και απομακρύνουν ακόμη περισσότερο το όνειρο της στέγης από τη λαϊκή οικογένεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε με προχτεσινή του ανακοίνωση το ΤΕΕ, ειδικά στο χάλυβα οπλισμού σκυροδέματος οι αυξήσεις τιμών τριών από τους σημαντικότερους προμηθευτές της ελληνικής αγοράς κυμαίνονται από 48,5% έως και 70%, ενώ μια από τις εταιρείες αυτές μέσα στο 2008 έχει κάνει 14 ανατιμήσεις!

Το ίδιο διάστημα οι αυξήσεις τιμών σε όλα τα υπόλοιπα οικοδομικά υλικά ξεπερνούν, κατά μέσο όρο, το 10%, ενώ οι αντίστοιχες βιομηχανίες προαναγγέλλουν για το αμέσως επόμενο διάστημα και νέες αυξήσεις, επικαλούμενοι την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Στο ίδιο διάστημα τα κέρδη των εταιρειών που προμηθεύουν την αγορά με δομικά υλικά εκτοξεύονται στα ύψη. Είναι ενδεικτικό ότι μια από τις μεγάλες εταιρίες προμήθειας χάλυβα οπλισμού, εμφάνισε στις λογιστικές καταστάσεις της ενοποιημένα καθαρά κέρδη 24,8 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2008, έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2007! Η ίδια εταιρεία μάλιστα προαναγγέλλει με ανακοίνωση προς τους μετόχους της μεγαλύτερα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ