Κυριακή 15 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό»

Σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Ζακύνθου προχώρησε την περασμένη Τετάρτη το πρωί η Γραμματεία περιοχής του ΠΑΜΕ, με κεντρικό σύνθημα και αίτημα «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό - Δεν είναι εμπόρευμα».

Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η συντριπτική πλειονότητα των χωριών του νησιού, όπως και η πρωτεύουσα της Ζακύνθου, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης, αφού η πλειοψηφία των πόρων δίνονται για την κάλυψη των αναγκών των τουριστικών επιχειρήσεων. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να καταφεύγουν σε βυτιοφόρα για το νερό οικιακής χρήσης και στο εμφιαλωμένο νερό για πόση, γεγονός που βαραίνει κύρια τις λαϊκές και εργατικές οικογένειες. Πρόβλημα, πάντως, παρουσιάζεται ακόμη και τους χειμερινούς μήνες σε ορισμένες περιοχές (π.χ. Γαϊτάνη, Βασιλικός).

«Το νερό είναι φυσικός πόρος, κοινή κληρονομιά και ως τέτοιο πρέπει να αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία. Μόνο τότε θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η διαχείριση του απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ