Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εικαστική προσφορά για τους αγώνες στη Ζώνη

Εγκαινιάζεται σήμερα (7 μ.μ.) στον Πολυχώρο Μάνος Λοΐζος του Δήμου Νίκαιας. Θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Η αφίσα της έκθεσης
Η αφίσα της έκθεσης
Εκθεση προσφοράς έργων τέχνης, για την οικονομική ενίσχυση των αγώνων των εργαζομένων στη Ζώνη, εγκαινιάζεται σήμερα (7 μ.μ.) στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Μηχανική Καλλιέργεια, Θηβών 245 και Π. Ράλλη) του Δήμου Νίκαιας. Η έκθεση με τίτλο «Πέραμα Κλειστόν» θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 13 Δεκέμβρη. Στα σημερινά εγκαίνια θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Περισσότεροι από 150 εικαστικοί καλλιτέχνες (ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, φωτογράφοι κ.ά.) εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, που, αποφασιστικά και συσπειρωμένα μέσα από τα ταξικά σωματεία, συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, στην αξιοπρεπή διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους, ενάντια στην ερήμωση της Ζώνης και τη διάλυσή της. Οι εικαστικοί δημιουργοί βρίσκονται κοντά σ' αυτόν τον πληγωμένο τόπο της ανεργίας του 80%, της εγκατάλειψης, της υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων, τον τόπο των εργατικών ατυχημάτων και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών.

Οι πολιτικές που τόσα χρόνια καταδικάζουν στην ανεργία τη Ζώνη, τώρα με αφορμή την καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει, οδηγούν στον αφανισμό τον κλάδο και τους χιλιάδες εργάτες στην ανέχεια. Σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής είναι αντιμέτωποι με ολόκληρη βιομηχανία δικαστικών διώξεων, αυταρχισμού και καταστολής για την ποινικοποίηση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, του μόνου όπλου που έχουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Σε ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, οι εικαστικοί δημιουργοί αγωνίζονται για την κατάκτηση του δικαιώματος στην εργασία για όλους και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Τα έργα της έκθεσης θα πωλούνται και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι τις καθημερινές 5-9 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα 10 π.μ.- 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ