Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ΚΡΥΒΕ ΛΟΓΙΑ: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου (...) σ' ένα σημείο αρνήθηκε κάθε διευκρίνιση: Στο θέμα του χειρισμού της υπόθεσης των υπαλλήλων του Δημοσίου και του παγώματος των μισθών ή των εισοδημάτων άνω των 2.000 ευρώ, όπως κάπως ασαφώς είπε ο ίδιος. Μάλιστα, απέφυγε διευκρινίσεις, εξηγώντας ότι "αυτά δεν ανακοινώνονται σε συνεντεύξεις Τύπου, αλλά μέσα από ένα καθαρό νομοσχέδιο που θα δείχνει ακριβώς τι σκοπεύουμε να κάνουμε, με ένα και μόνο γνώμονα, το αίσθημα δικαίου". Αργά χθες το βράδυ ο υπουργός επανήλθε στο θέμα αναφέροντας ότι όλα θα διευκρινιστούν τον Ιανουάριο» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ: «Η κυβέρνηση υφίσταται πρώιμη φθορά που καθιστά εξαιρετικά αβέβαιη την πορεία της καθιστώντας εξαιρετικά επισφαλή κάθε πρόβλεψη, ακόμη και για τους επόμενους μήνες (...) Θα πρόκειται για αναθεώρηση θεμελιωδών μεγεθών του Προϋπολογισμού ένα μήνα μετά την πανηγυρική υπερψήφισή του από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στην ουσία θ' ανοίξουν επίσημα όλα τα θέματα και θα ανακοινωθούν εξαιρετικά επώδυνα μέτρα από την εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο μέχρι το Ασφαλιστικό που πέραν των άλλων θα βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τις προεκλογικές της διακηρύξεις. Διαμορφώνεται εκ των πραγμάτων δηλαδή ένα ολωσδιόλου καινούργιο πολιτικό τοπίο στο οποίο τίποτα δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί δεδομένο και καμία δέσμευση δεν ισχύει» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΚΟΥΦΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: «Οτι όταν έβαλαν την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ μας είπαν τα καλά, αλλά μας απέκρυψαν ότι σύντομα θα βρισκόμαστε μπροστά στα χειρότερα, αρχίζουμε να το καταλαβαίνουμε. Αυτό που μένει δυσνόητο στο μέσο πολίτη είναι γιατί να κάνει άλλος τον ακριβό λογαριασμό και ο λαός να καλείται να τον πληρώνει. Γιατί οι τράπεζες να αυξάνουν την κερδοφορία τους μέσα στην κρίση και οι ξεζουμισμένοι φορολογούμενοι να τις ενισχύουν ως άπορες. Γιατί μας κοροϊδεύουν ότι έχουν λύσεις και μας κρύβουν ότι μόνη λύση θεωρούν την απόλυτη αφαίμαξή μας» (ο Κ. Σ. Παπανικολάου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ