Κυριακή 23 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Με Βασιλικό Διάταγμα «πέρασαν» τα μέτρα

Σκληρά είναι τα μέτρα λιτότητας που παίρνει η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της Ισπανίας κατά του λαού και των εργαζομένων που για να τα εγκρίνει χρησιμοποίησε Βασιλικό Διάταγμα παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο...

Προωθείται η μείωση κατά 5% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, το «πάγωμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, η ακύρωση του επιδόματος των 2.500 για τις γεννήσεις, η εξάλειψη του προγράμματος φροντίδας για την 3η ηλικία, περικοπές 6 δισεκατομμυρίων ευρώ στις δημόσιες δαπάνες, 13.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές 1,2 δισ. των δαπανών για τις περιφερειακές κυβέρνησης.

Αναβρασμός επικρατεί στους εργαζόμενους αναγκάζοντας ουσιαστικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις - που χρόνια συνέβαλαν μέσα από το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο να περάσει η υποταγή και ο συμβιβασμός στη στρατηγική του κεφαλαίου - να κηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2 και 6 Ιούνη. Ταυτόχρονα, γίνονται οι πρώτες προσπάθειες συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση, όπου και δραστηριοποιούνται μέλη και φίλοι του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, προβάλλοντας το ζήτημα της γενικής απεργίας σε όλους τους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ