Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στήνουν μετερίζια σ' όλη τη χώρα!

Eurokinissi

Σε κινητοποιήσεις που θα πάρουν πολλές και διάφορες μορφές - συλλαλητήρια, με τρακτέρ, στις πλατείες των πόλεων, αποκλεισμοί δρόμων και οδικών κόμβων, καταλήψεις υποκαταστημάτων της ΑΤΕ, του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ κι άλλων υπηρεσιών - προχωρούν, από τη Δευτέρα, 24 του Γενάρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες όλης της χώρας.

Με αποφάσεις που παίρνουν Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπές Αγώνα, προσδιορίζονται οι ημερομηνίες, οι χώροι και η μορφή των κινητοποιήσεων, οι οποίες προβάλλουν το γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο, που καθορίστηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), η οποία έγινε, πριν μερικές μέρες, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν, μέχρι στιγμής, κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Σήμερα κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο στις 10 π.μ.
  • Δευτέρα, 24/1, στα Τρίκαλα (11 π.μ., συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία).
  • Τρίτη, 25/1, στα Φάρσαλα (συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία), στην Ορεστιάδα (10.30 π.μ., συγκέντρωση, με αγροτικά μηχανήματα, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα).
  • Τετάρτη, 26/1, στην Καρδίτσα (12 το μεσημέρι, συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία), στην Ελασσόνα, (11 π.μ., συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία), στη Λέσβο, 11 π.μ. (συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης).
  • Πέμπτη, 27/1, στη Λάρισα (κατάληψη υποκαταστήματος ΕΛΓΑ), στην Αλεξανδρούπολη (κατάληψη υποκαταστήματος ΕΛΓΑ), στα Χανιά (παναγροτική συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς).
  • Παρασκευή, 28/1, στην Αγιά της Λάρισας (11 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία), Αργος,(συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Παύλου, με τη συμμετοχή αγροτών από Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία).
  • Σάββατο, 29/1, στον Τύρναβο (11 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία).
  • Σάββατο 29/1, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ΠΑΣΥ για την κτηνοτροφία στο δημαρχείο Ακτίου Βόνιτσας.
  • Στο Ηράκλειο η ΠΑΣΥ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Γενάρη στο Κέντρο Υγείας Δήμου Αστερουσίων στο Χάρακα στις 9 π.μ. και την Πέμπτη 27 Γενάρη σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο στις 10 π.μ.

H ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας, αγωνιστικά, την αντίθεσή τους στην ΚΑΠ και στο μνημόνιο, διεκδικώντας την ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αιτημάτων τους και προβάλλοντας την προοπτική της σωτηρίας τους, που βρίσκεται σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κατά των συμφερόντων των μονοπωλίων - εμποροβιομήχανων - μεγαλοαγροτών, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ