Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»
Ευθυγραμμίζονται με τη διοίκηση της εταιρείας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη διοίκηση της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ) οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, στο εργοστάσιο της ΕΑΣ στον Υμηττό, αποφάσισαν να διακόψουν την εδώ και τρεις εβδομάδες επίσχεση εργασίας των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Μάλιστα, οι δυνάμεις αυτές επικαλέστηκαν το γεγονός ότι κινδυνεύει η εταιρεία και δεν έθεσαν την απόφασή τους αυτή ούτε καν σε ψηφοφορία, στη διάρκεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, παρά την απαίτηση των ταξικών δυνάμεων της «Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας».

Ετσι, η διοίκηση του σωματείου άρχισε από την Τρίτη να μαζεύει υπογραφές εργαζομένων και σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, καθώς και τις παραγγελίες που εκκρεμούν και οι οποίες αν καθυστερήσουν ή δεν εκτελεστούν θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και το μέλλον της εταιρείας, που θεωρούμε ότι είναι συνυφασμένα με το μέλλον και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και παρά το γεγονός ότι παραμένουμε απλήρωτοι, επιδεικνύοντας αίσθημα ευθύνης προχωράμε σε αναστολή της επίσχεσης εργασίας και επιστρέφουμε στην εργασία μας».

Πρόκειται για πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους στην ΕΑΣ που, όχι μόνο παραμένουν απλήρωτοι, αλλά επιπλέον κινδυνεύουν με εργασιακή εφεδρεία - δηλαδή απόλυση. Η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη διχαστική τακτική της πλειοψηφίας του σωματείου και τονίζει: «Καλούμε τους συναδέλφους να πετάξουν στα σκουπίδια τις απειλές, τους εκβιασμούς και την επιχειρηματολογία τους που λέει ότι πρέπει να δουλεύουμε απλήρωτοι, η οποία είναι ακριβώς αυτή που λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας».

Και σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: «Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Τώρα να διαμορφώσουμε όρους και προϋποθέσεις ενότητας ταξικής αλληλεγγύης μαζί με το ταξικό κίνημα που είναι εγγυημένη εχθρική δύναμη στο κεφάλαιο και τις αντεργατικές κυβερνήσεις και πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ