Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Περιοδεία στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων

Κάλεσαν πάσχοντες και εργαζόμενους να ακυρώσουν στην πράξη την κυβερνητική απόφαση να παρακρατείται έως και το 80% των συντάξεων των τροφίμων

Περιοδεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα έκαναν χτες το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, καλώντας τους εργαζόμενους και τους κινητικά ανάπηρους να μην εφαρμόσουν την κατάπτυστη απόφαση του υπουργείου Υγείας να παρακρατεί από 40%-80% των συντάξεών τους προκειμένου να συνεχίσουν να νοσηλεύονται στο Θεραπευτήριο. Εκεί, διαμένουν άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, κατάκοιτοι, άτομα με βαριές νοητικές στερήσεις και βαριά εγκεφαλικά περιστατικά που είτε δεν έχουν οικογένεια να τους φροντίσει, είτε η φροντίδα τους είναι αδύνατη στο σπίτι. Από αυτούς τους ανήμπορους ανθρώπους η κυβέρνηση ληστεύει τη μισή και παραπάνω σύνταξη για να τους προσφέρει στοιχειώδεις φροντίδες Υγείας.

Η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων «αγκαλιάστηκε» τόσο από τους τρόφιμους, όσο και από τους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου, που δήλωναν οργισμένη από τη βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής. «Εχουμε δουλέψει γι' αυτή τη σύνταξη, δε θα μας την πάρει κανείς», «ας φτιάξουν κι ένα τάφο να μας βάλουν όλους μέσα...», ήταν μερικά από τα λόγια των πασχόντων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, καθώς είναι καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους. Η ΣΕΑΑΝ και το ΠΑΜΕ δήλωσαν ότι θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις να μην περάσει αυτή η απόφαση και κάλεσαν τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλάι των πασχόντων. Αντίθετα, η διεύθυνση του Θεραπευτηρίου επικαλέστηκε την «ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ