Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Επιφυλακτικοί οι γονείς παρά τις υποσχέσεις για επαναλειτουργία

Την υπόσχεση ότι θα επαναλειτουργήσει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «Αγία Σοφία» στις 21 Νοέμβρη απέσπασαν χτες από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο γονείς καρδιοπαθών παιδιών και γιατροί και εργαζόμενοι στο παιδιατρικό νοσοκομείο. Ωστόσο, η επαναλειτουργία που μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου φαίνεται να εντάσσεται στη «συλλειτουργία» με τα αντίστοιχα κέντρα του ιδιωτικού τομέα, που αποτέλεσε και το θανάσιμο εναγκαλισμό για το κέντρο του «Αγία Σοφία». Γονείς και εργαζόμενοι κρατούν με επιφύλαξη την υπόσχεση για επαναλειτουργία, δηλώνοντας ετοιμότητα για να διεκδικήσουν την αναβαθμισμένη λειτουργία του Κέντρου και με τους γιατρούς που εμπιστεύονται.

Χτες, ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και με τη συμμετοχή του διοικητή της ΥΠΕ Αρη Μουσιώνη και του διοικητή του «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββα, με θέμα την ανάκληση της απόφασης για αναστολή των καθηκόντων των παιδοκαρδιοχειρουργών στο «Αγία Σοφία». Η εξέλιξη αυτή είχε δρομολογηθεί μετά την πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» να συζητηθεί το θέμα της αναστολής των καθηκόντων των παιδοκαρδιοχειρουργών στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και την απόφασή του να ζητήσει την άρση αυτής της απόφασης.

Τελικά η κυβέρνηση είχε δρομολογήσει μια συνάντηση του γενικού γραμματέα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Στάθη Τσούκαλο και τη συμμετοχή παιδοκαρδιοχειρουργών από το «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το «Μητέρα». Ομως, την κατάσταση άλλαξε η μαζική παρουσία δεκάδων γονιών καρδιοπαθών παιδιών, γιατρών και εργαζομένων από το «Αγία Σοφία» και αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Αν και αρχικά οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μίλησαν για σόου, στη συνέχεια υποχρεώθηκαν σε συνάντηση όπου συζητήθηκε η πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Ο Ν. Πολύζος δέχτηκε τους γονείς, οι οποίοι του ενεχείρησαν υπόμνημα με 225 υπογραφές τους και του ζητούν να επαναλειτουργήσει το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο και να αποκατασταθούν οι παιδοκαρδιοχειρουργοί Γιώργος Καλαβρουζιώτης και Αντώνης Καλλικούρδης - που ήταν και παρόντες στην κινητοποίηση. Ο Νίκος Πολύζος είπε ότι μέχρι τις 15/11/2011 θα ολοκληρωθεί η υπό διεξαγωγή Ενορκη Διοικητική Εξέταση - στην οποία θα καταθέσουν και οι γονείς - και ότι στις 21/11/2011 θα επαναλειτουργήσει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ωστόσο, όμως, ο Ν. Πολύζος ανακοινώνοντας την επαναλειτουργία πρόσθεσε ότι μέρος της λίστας των παιδιών θα απορροφηθεί από το «Ωνάσειο» και το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο τού «Μητέρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ