Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Απροκάλυπτη εργοδοτική τρομοκρατία

Με μια λίστα στα χέρια της για τους εργαζόμενους, που πήραν μέρος στις τελευταίες κινητοποιήσεις, βρίσκεται η Διοίκηση του νοσοκομείου «Ιπποκρατείου», την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει στο μέλλον με τις πλάτες της ηγεσίας του τοπικού Σωματείου (όπου πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στο «Ιπποκράτειο» ξεκίνησαν κινητοποιήσεις αρχικά με πρωτοβουλία της ηγεσίας του ΔΣ του Σωματείου. Ομως, όταν οι εργαζόμενοι υιοθέτησαν θέσεις, όπως να μην κλείσει κανένα κρεβάτι και να μην εκχωρηθεί, επίσης, κανένα κρεβάτι του νοσοκομείου στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, να μη μειωθούν οι μισθοί και να μην εφαρμοστεί η εφεδρεία, τότε η ηγεσία του σωματείου αποστασιοποιήθηκε απ' αυτές και με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι δεν τις καλύπτει.

Χτες, οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, όπου τέθηκε και το θέμα της ύπαρξης λίστας με τα ονόματα εκείνων που συμμετείχαν μέχρι τώρα στις κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε παράσταση στον Διοικητή Κώστα Μπάνη, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει λίστα με ονόματα εργαζομένων απάντησε ότι όντως υπάρχει αυτή η λίστα. Μάλιστα, πρόσθεσε, ότι είχε επικοινωνία και με τις ηγεσίας του τοπικού σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίες του είπαν ότι δεν καλύπτουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τις οποίες χαρακτήρισε «βόλτες στο προαύλιο».

Μετά την επιμονή των εργαζομένων, αν θα πάρει μέτρα (διοικητικά, πειθαρχικά ή μισθολογικά) σε βάρος των εργαζομένων που είναι στη λίστα ο Κ. Μπάνης δε δεσμεύτηκε ότι δε θα το κάνει, προσθέτοντας ότι θα έχει νέες επικοινωνίες με την ΠΟΕΔΗΝ και ότι δε θα κάνει χρήση της λίστας «μέχρι τώρα».

Πρόκειται για μια απροκάλυπτη συμπαιγνία κυβέρνησης και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που δικαιώνει τη θέση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, που καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν «τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΠΟΕΔΗΝ - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου. Χρόνια υπονομεύουν τους αγώνες. Στήριζαν την πολιτική των κυβερνήσεων που μας έφερε εδώ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ