Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αντιδράσεις για τη βίαιη επιχείρηση των ΝΑΤΟικών

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Ο Σέρβος υπουργός αρμόδιος για το Κοσσυφοπέδειο Γκόραν Μπογκάντοβιτς καταδίκασε χτες την προχτεσινή επίθεση ΝΑΤΟικών στρατιωτών σε μπλόκο Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, επισημαίνοντας ότι οι μονομερείς κινήσεις και οι συγκρούσεις δεν συμβάλουν στη σταθεροποίηση της περιοχής.

Ο Μπογκάντοβιτς πρότεινε να δοθεί μια ευκαιρία στο «διάλογο» που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε Σέρβους και Κοσσοβάρους Αλβανούς διαπραγματευτές ώστε να εξευρεθεί μία συμβιβαστική λύση σχετικά με τα επίμαχα διοικητικά φυλάκια Γιάρινιε και Μπρίνιακ (στα όρια Σερβίας - βορείου Κοσσυφοπεδίου). Από την άλλη, ωστόσο, κάλεσε τους Σέρβους του προτεκτοράτου να απόσχουν από βίαιες ενέργειες, λέγοντας ότι το «σημαντικότερο τώρα είναι η διατήρηση της ειρήνης» σε μια περιοχή που υπέφερε από τους πολέμους.

Οι δηλώσεις Μπογκάντοβιτς έγιναν λίγες μέρες πριν το νέο γύρο συνομιλιών Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών την ερχόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες, σχετικά με τα διοικητικά φυλάκια στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και την εκπροσώπηση του προτεκτοράτου σε περιφερειακούς οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ