Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αύριο Πέμπτη για τη διεκδίκηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το σταμάτημα των απολύσεων και της εργοδοτικής ασυδοσίας. Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο του αεροδρομίου.

ΒΕΤ ΑΕ: Με τη δέσμευση της εργοδοσίας της «ΒΕΤ ΑΕ» ότι δε θα προχωρήσει σε νέες απολύσεις, οι εργαζόμενοι σταμάτησαν χτες την απεργιακή τους κινητοποίηση. Την ερχόμενη βδομάδα, θα προχωρήσουν σε συνάντηση με την εργοδοσία και στη συνέχεια, σε νέα γενική συνέλευση, θα επανεξετάσουν τη στάση τους. Να σημειωθεί πως η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε 25 απολύσεις, κάποιες απ' αυτές με τη μορφή των «οικειοθελών αποχωρήσεων».

ΟΤΑ: Σε παρέμβαση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα προχωρήσει αύριο, Πέμπτη, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στη 1 μ.μ. για το ζήτημα των δυσβάσταχτων χρεών από τους τόκους των δανείων που έρχονται να επιδεινώσουν παραπέρα την κατάσταση των εργαζομένων μετά και το πετσόκομμα των μισθών. Η παρέμβαση είναι μέρος των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το Συνδικάτο στη μάχη για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων προβάλλει αιτήματα όπως: Οχι στα χαράτσια και τις περικοπές, διαγραφή των χρεών από τόκους, μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ