Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Δίαυλος" ήχων

Στο Μουσικό Σπίτι "Δίαυλος" (Δράκου 9) τα φώτα χαμηλώνουν, το πιάνο φωτίζεται, οι πρώτες νότες σκιαγραφούν την ατμόσφαιρα, η φωνή την ολοκληρώνει. Από σήμερα ως το Σάββατο, ο Γιάννης Γλέζος τραγουδά τις νότες και τις λέξεις, χρωματίζει εικόνες ζωής μέσα από τα μάτια της ποίησης και του διαχρονικού ρομαντισμού. Η ποίηση του Λόρκα,του Καβάφη,του Καρυωτάκη,μελοποιημένη από τον Γ. Γλέζο,γίνεται τραγούδι στα χείλη μας. "Τα τραγούδια της Εύας",σύνθεση και ερμηνεία του Γ. Γλέζου σε ποιήματα της Εύας Λίτινα,είναι ήδη γνωστά και θα κυκλοφορήσουν σε δίσκο αυτό το χειμώνα.

Επίσης, μετά την περσινή επιτυχία των ρεμπέτικων μεσημεριών της Κυριακής,ο "Δίαυλος" συνεχίζει και για τη φετινή χρονιά με το συγκρότημα "Παλιά Ρεζέρβα",σε ρεμπέτικα, σμυρναίικα και λαϊκά. Τα μεσημέρια της Κυριακής χάνουν τη μελαγχολία τους, η "Παλιά Ρεζέρβα" κυλάει τραγουδώντας στα μισάνοιχτα παράθυρα της μνήμης μας και φέρνει το τραγούδι και το κέφι στα μεσημέρια της Κυριακής. Στην "Παλιά Ρεζέρβα" συμμετέχουν οι: Βασίλης Αθανασόπουλος (κιθάρα - τραγούδι), Βαγγέλης Αλεξανδρόπουλος (πιάνο), Γιάννης Παπάζογλου (ούτι, μπουζούκι, μπαγλαμάς), Αντώνης Μακρής (μπουζούκι, μπαγλαμάς, τραγούδι) και Σοφία Νικολαϊδου (τραγούδι).

Τέλος, κάθε Κυριακή (10.30μμ) ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και οι συνεργάτες του σας προσκαλούν σε βραδιές Νέου Κύματος, έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, αλλά και σε τραγούδια από την παλιά και νέα δισκογραφία του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ