Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σχέσεις πάθους και εκδίκησης

Λίγο πριν και λίγο μετά από τη συγκλονιστικήστιγμή που αλλάζει ο χρόνος, ίσως θελήσουμε να αποφορτιστούμε συναισθηματικά. Ισως θελήσουμε να αποφύγουμε τους απολογισμούς. Ούτε υπολογισμούς θέλουμε να κάνουμε. Μακριά από νοσταλγίες, από επιθυμίες, από όνειρα ανεκπλήρωτα, από αναμνήσεις και από κακές εκτιμήσεις, που κάποτε κάναμε, θέλουμε να σταθούμε. Να σωθούμε με μια ταινία επιθυμούμε. Γι' αυτό ας ρίξουμε μια ματιά στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, για να δούμε τι θα δούμε...

Από τη ΝΕΤ στη 01.30 "Σχέσεις πάθους" του Στιβ Κλοβς.

Δυο αδέλφια στην πραγματικότητα και στο έργο, που ζουν αγαπημένα, δεμένα, αρμονικά και καλλιτεχνικά, θα δουν ένα τρίτο πρόσωπο να μπαίνει στη ζωή τους και να τους την αλλάζει ριζικά. Αυτά τα δυο αδέλφια παίζουν πιάνο σε νάιτ κλαμπ και ενθουσιάζουν το κοινό επί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Ομως σιγά σιγά, αλλά σταθερά, έρχεται η ώρα του κορεσμού. Οι θεατές αρχίζουν να κουράζονται και ο ενθουσιασμός αρχίζει να μειώνεται και η βαρεμάρα φαίνεται στα πρόσωπά τους και στα χλιαρά χειροκροτήματά τους. Αποφασίζουν να ανανεωθούν και να κάνουν το μεγάλο βήμα. Να προσλάβουν μια όμορφη τραγουδίστρια και να αλλάξουν ρεπερτόριο. Η νέα πανέμορφη με τη βραχνή φωνή και το αγγελικό πρόσωπο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού. Και όχι μόνο... Με τους Τζεφ Μπρίτζες, Μπο Μπρίτζες και Μισέλ Φάιφερ.

Από τη ΝΕΤ στις 19.01 "Ο δραπέτης" του Λευτέρη Ξανθόπουλου.

Θα γυρίσουμε στην Αθήνα της δεκαετίας του '50. Ο Αντώνης Μπάρκας, ένας σπουδαίος καραγκιοζοπαίχτης της εποχής του, βλέπει με θλίψη την τέχνη του να σβήνει με τον καιρό. Το κοινό στρέφεται προς τον κινηματογράφο που γίνεται κυρίαρχος του ψυχαγωγικού παιχνιδιού. Στην αγωνιώδη προσπάθεια να σταματήσει το χρόνο, το χρόνο που τρέχει ταχύτερα από όλους μας, έρχεται σε σύγκρουση με το περιβάλλον του. Ενα μικρό αγόρι καταγράφει με τα αθώα, αλλά περίεργα μάτια του την πτώση, αλλά στην ουσία άνοδο αυτού του ρομαντικού ασυμβίβαστου ρομαντικού καλλιτέχνη μέχρι το θάνατό του. Με τους: Κώστα Καζάκο, Στράτο Τζώρτζογλου. Γιώργο Νινιό, Βλάση Μπονάτσο, Αθηνόδωρο Προύσαλη.

Από τη ΝΕΤ στις 16.00 "Η εκδίκηση της Μιλαίδης" του Ρίτσαρντ Λέστερ.Οσοι αγάπησαν το αριστούργημα του Αλέξανδρου Δουμά οι "Τρεις σωματοφύλακες", θα αγαπήσουν και τη συνέχεια, που αναφέρεται στους τέσσερις πια σωματοφύλακες, αφού ο περίφημος Ντ' Αρτανιάν είναι πια μέλος της ατρόμητης ομάδας. Ακέραιο στο πνεύμα και το εύθυμο ύφος της πρώτης ταινίας, ο σκηνοθέτης διατηρεί τη σατιρική του διάθεση και μένει πιστός στο συγγραφέα, χωρίς να τον προδώσει, αλλά, αντίθετα, δίνοντας όλο του τον εαυτό, με αποτέλεσμα να κάνει την πιο καλή κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου. Μια εξαιρετική, εύθυμη, γεμάτη περιπέτειες, ίντριγκες και πάθη ταινία. Παίζουν οι Μάικλ Γιορκ, Ολιβερ Ριντ, Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν, Κρίστοφερ Λι, Τζέραλντιν Τσάπλιν.

Από το STAR στις 23.00 "RUSH: Οργισμένος γίγαντας" της Λιλι Φίνι - Ζανούκ.

Δυο νεαροί αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να διεισδύσουν στα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, γίνονται κι αυτοί χρήστες ηρωίνης. Η ταινία βασίζεται σε μια αληθινή δραματική ιστορία. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της κόρης του μεγάλου κινηματογραφιστή Ζανούκ. Με τον Τζέισον Πάτρικ και τον Σαμ Ελιοτ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ