Τρίτη 7 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επίσκεψη Στάινμαγιερ για πιέσεις

IEΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Στο Ισραήλ έφτασε, χθες, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, αρχίζοντας μια σύντομη περιοδεία στην περιοχή. Οπως δήλωσε ο ίδιος κατά την άφιξή του, στόχος είναι «να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στην ισραηλινο-παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία μέσα από την προώθηση της πρωτοβουλίας του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα για λύση στη βάση των δύο κρατών και της εφαρμογής του οδικού χάρτη».

Ο Στάινμαγιερ θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρόεδρος Πέρες, τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. Επίσης, θα συναντηθεί στην ανατολική Ιερουσαλήμ με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί το Λίβανο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μισέλ Σουλεϊμάν και τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι, αλλά και τη Συρία, όπου θα έχει επαφές με τον Σύρο ομόλογό του Ουαλίντ αλ Μουάλεμ και τον Πρόεδρο Μπάσαρ αλ Ασαντ. Ο Στάινμαγιερ δήλωσε ότι η Βόννη στηρίζει την εμφανιζόμενη ως «πρωτοβουλία» Ομπάμα, για την επίτευξη γενικότερης ειρήνης στην περιοχή, μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων.

Απελάθηκαν οι ακτιβιστές

Απελάθηκαν, χθες, και οι τελευταίοι επιβαίνοντες του πλοίου «Spirit of Humanity» της ανθρωπιστικής οργάνωσης Free Gaza, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη βδομάδα όταν το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό σταμάτησε το πλοίο στα ανοιχτά της Γάζας, συνέλαβε τους 21 επιβαίνοντες και κατέσχεσε τους τρεις τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Οι ισραηλινές αρχές υποστήριξαν ότι θα παραδώσουν το υλικό στις ανθρωπιστικές οργανώσεις της Γάζας αφού πρώτα ελεγχθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ