Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο δρόμο για τη σχολική στέγη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το καινούριο σχολικό κτίριο που παραμένει κλειστό, και συμβολικό αποκλεισμό της οδού Δελφών, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι 300 μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, μαζί με τους γονείς τους, απαιτώντας να τους παραδοθεί άμεσα και σίγουρα πριν λήξει η σχολική χρονιά.

«Οχι άλλες υποσχέσεις», φώναζαν οι εκατοντάδες μικροί μαθητές που αναγκάστηκαν να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να διεκδικήσουν αυτό που τους υποσχέθηκαν και περιμένουν εδώ και 4 χρόνια. Ενα καινούριο σχολικό κτίριο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 1997 προκειμένου να στεγάσει τους μαθητές του 9ου Δημοτικού. Μέχρι τότε οι μαθητές έκαναν μάθημα σε ένα προκατασκευασμένο και εντελώς ακατάλληλο κτίριο.

Από τότε μέχρι και σήμερα, τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου φιλοξενούνται σε δύο βάρδιες στα κτίρια του 13ου και 70ού Δημοτικού Σχολείου. Οι μαθητές κάνουν μάθημα σε δύο βάρδιες και ο διευθυντής είναι επίσης αναγκασμένος να ασκεί τα καθήκοντά του πρωί και απόγευμα.

Στο μεταξύ, η Νομαρχία προσανατολίζεται να διαθέσει το κτίριο για τη στέγαση του 5ου Γυμνασίου το οποίο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας. Ετσι αναμένεται διαιώνιση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ