Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11169

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συλλαλητήριο ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

ΣΕΛ.  19
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πρόταση για απεργία στις 9 Φλεβάρη και στην ΠΝΟ

ΣΕΛ.  9

Βαθιά αντιλαϊκή η κυβερνητική πολιτική στην Υγεία

Αλέκα Παπαρήγα: Χιλιάδες άνθρωποι δεν κάνουν προληπτικές εξετάσεις γιατί δεν έχουν το χρήμα και τις γνώσεις, δεν έχουν τη δυνατότητα, ενώ θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά από τη στιγμή που γεννιούνται

  • Με την αγωνιστική διεκδίκηση ενός σύγχρονου, ενιαίου, δημόσιου και αποκλειστικά δωρεάν συστήματος Υγείας, απαντά το ΚΚΕ στις πολιτικές υποχρηματοδότησης, έντασης της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα Υγείας.
  • Η διαφορά του ΚΚΕ στα ζητήματα Υγείας δεν είναι μόνο στο ότι πληρώνει ο λαός, ότι η Υγεία είναι εμπόρευμα, αλλά και στην οργάνωση του συστήματος Υγείας. Δεν υπάρχει συλλογικό σύστημα αντιμετώπισης ασθενών με βάση την ασθένεια, την τάξη που ανήκει καθένας, πού κατοικεί, τον κλάδο που δουλεύει ή άλλες ιδιαιτερότητες.
  • Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στην Υγεία έχουν σκοπό την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη. Η πολιτική στην Υγεία, στην πρόληψη κλπ., σε όλες τις βαθμίδες, είναι η πιο βάρβαρη που έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα. Και μόνο αυτό πρέπει πραγματικά να ξεσηκώσει το λαό.

ΣΕΛ.  10  -  14

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συμπληρώνουν τρεις μήνες απεργιακού αγώνα

Στην πύλη του χαλυβουργείου αλλά και πολλών μεγάλων εργοστασίων του κλάδου όπου μοιράζουν κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού συνεχίζουν την πάλη τους οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που συμπληρώνουν σήμερα τρεις ολόκληρους μήνες σκληρού και περήφανου απεργιακού αγώνα.


ΣΕΛ.  8

Απεργία

Την ώρα που κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τρόικα, ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, άλλα αστικά κόμματα, σε αγαστή συνεργασία, βάζουν ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα, η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 9 Φλεβάρη έρχεται σαν η μόνη πραγματική ταξική απάντηση στη δοσμένη στιγμή για την απόκρουση της ενιαίας καθολικής επίθεσης του κεφαλαίου. Ενιαία, καθολική επιβάλλεται να είναι και η απάντηση της εργατικής τάξης. Η κατάργηση όλων των Συλλογικών Συμβάσεων, η γενίκευση των ατομικών συμβάσεων, η κατάργηση 13ου - 14ου μισθού, των τριετιών, των εργοδοτικών εισφορών, η γενίκευση της ευέλικτης εργασίας, η απαίτηση για κατάργηση όποιου νόμου προστασίας των εργατών υπάρχει ακόμη τσακίζουν μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα. Συνθλίβουν κυριολεκτικά τη ζωή των εργαζομένων. Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική σωτηρίας του κεφαλαίου από την κρίση, που στέλνει σε μόνιμη εξαθλίωση τις εργατικές οικογένειες. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, πρέπει να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός, να οργανωθεί ο ξεσηκωμός των εργατών. Αυτό τους δυσκολεύει. Η αγανάκτηση που φουντώνει στους χώρους δουλειάς και που μπορεί να γίνει δύναμη αντίστασης, απόκρουσης και ακύρωσης των επικίνδυνων για τη ζωή των εργαζομένων σχεδίων τους. Φοβούνται την αποφασιστική πάλη της εργατικής τάξης, που επιβάλλεται εδώ και τώρα να εκφραστεί σε οργανωμένη ταξική αντεπίθεση.



Κηδεύτηκε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Οδηγούν στο σφαγείο την εργατική τάξη

ΣΕΛ.  9
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ
Αντιλαϊκά μέτρα και εκβιασμοί

ΣΕΛ.  6
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στους «προθύμους» για τις αναδιαρθρώσεις

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΥ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

ΣΕΛ.  21
ΟΤΕ
Ερχεται και το σπαστό ωράριο

ΣΕΛ.  17
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Νέα πράξη στο έγκλημα παράδοσης στα μονοπώλια

Το έγκλημα της παράδοσης της ναυπηγοεπισκευαστικής και της αμυντικής βιομηχανίας στις πολυεθνικές, με αιχμή τα Ναυπηγεία και με λεία τους εξοπλισμούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς εντείνονται τα «παιχνίδια» στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  32

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ