Σάββατο 29 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ανθυγιεινά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ για τη δημόσια υγεία, χορτάσαμε χτες. Και από την πλευρά του υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Αν, πάντως, το καλοσκεφτείτε το πράγμα, πρέπει να έχετε καταλάβει ότι πλέον πρέπει να φροντίζετε πολύ την υγεία σας, γιατί ...με αυτούς που μπλέξαμε, αν πάθεις κάτι κάηκες!

Αφού άλλαξαν για τα καλά τα ...φώτα της πρωτοβάθμιας υγείας, με τους νόμους που ψήφισαν πέρυσι, τώρα μας μιλούν για αναδιάρθρωση, ευελιξία και αξιοκρατία.

Η μόνη λέξη που δε χρησιμοποιούν είναι η ουσία της πολιτικής τους: Ιδιωτικοποίηση.

Η οποία, βέβαια, μπορεί να γίνει - και γίνεται - με πολλούς τρόπους και μορφές. Για παράδειγμα, δεν είναι σώνει και καλά ανάγκη, να έχει και την ιδιοκτησία το μεγάλο κεφάλαιο. Μπορεί, να έχεις προσωπικό γιατρό, που θα τον εξασφαλίζει το νέο ΕΣΥ, αλλά θα σε στέλνει σε ιδιωτική κλινική, για θεραπεία, ή σε ιδιωτικό διαγνωστήριο, για εξετάσεις, κλπ., κλπ.

Οπως καταλαβαίνετε, το ζήτημα είναι ποιος θα μαζεύει τα λεφτά. Είτε των ασφαλιστικών ταμείων, που θα συγκεντρωθούν πλέον όλα μαζί, είτε τα επιπλέον που θα πληρώνεις, κάθε φορά, που θα χρειάζεσαι υγείας, που λέει και ο υπουργός.

AN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μικροπολιτική αυτό που κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τότε τι είναι; Τι θα πει «ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των μετεξεταστέων»; Αναγνωρίζουν το πρόβλημα ή δεν το αναγνωρίζουν; Κι αν το αναγνωρίζουν, γιατί δεν το διορθώνουν;

Φαίνεται ότι τίποτε δεν έχουν διδαχθεί οι αρμόδιοι από τις τελευταίες μαθητικές κινητοποιήσεις και συνεχίζουν να εμπαίζουν μαθητές και γονείς, παίζοντας με την αγωνία τους για προβλήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.

Αν ο υπουργός Παιδείας θυμήθηκε ...κακές πλευρές του προηγούμενου επαγγέλματός του και πιστεύει ότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως το μέλλον χιλιάδων παιδιών, μπορεί να κριθεί στο πεδίο των εντυπώσεων και των αόριστων δηλώσεων, τότε κάνει πολύ μεγάλο λάθος.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, τα προβλήματα που δημιουργούνταν όλο αυτόν τον καιρό στο Χρηματιστήριο ήταν πρόβλημα του ...προέδρου του και τώρα, που άλλαξε, θα αλλάξουν και τα πράγματα;

Φανταστείτε τι παιγνίδια παίζονται μεταξύ Σοφοκλέους και κυβέρνησης πάντως, για να έχουμε τέτοιες εξελίξεις καλοκαιριάτικα. Αραγε, με κάτι τέτοια προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου; Αυτή, να το πάρουν απόφαση την έχουν χάσει από τη στιγμή που έστειλαν τον κοσμάκη ως ...«πρόβατο επί σφαγήν» σ' αυτήν την ιστορία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ