Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΣΟΦΑΔΕΣ
Κάμερες παρακολούθησης σε σχολεία!

Με την έγκριση των Δημοτικών Συμβουλίων τα δύο νέα απαράδεκτα κρούσματα

Κάμερα παρακολούθησης σε σχολείο της Αρτας

Πέτροβας Σπύρος

Κάμερα παρακολούθησης σε σχολείο της Αρτας
Πληθαίνουν τα κρούσματα εισβολής του «Μεγάλου Αδελφού» σε σχολεία, σε μια προσπάθεια των κρατούντων να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις κινήσεις των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού, με κάμερες καταγραφής κάθε κίνησης. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δύο περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες, στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας και στο Επαγγελματικό Λύκειο Σοφάδων. Με πρόσχημα την προστασία του χώρου των σχολείων, οι διευθύνσεις τους είναι ολοφάνερο ότι προχωρούν σε ενέργειες εκφοβισμού των μαθητών, παραβιάζοντας ακόμα και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, σ' έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο, σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι κάμερες στο Μουσικό Σχολείο τοποθετήθηκαν στον αύλειο χώρο και στους διαδρόμους του ισογείου και του 1ου ορόφου και στο Επαγγελματικό Λύκειο Σοφάδων στον αύλειο χώρο.

Το πρόσχημα, που χρησιμοποιούν οι διευθυντές των σχολείων, είναι «η προστασία των κτιρίων από περιθωριακά άτομα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση των μηχανημάτων παρακολούθησης των μαθητών έγινε με τη «βούλα» των «γαλαζοπράσινων» δημοτικών αρχών Καρδίτσας και Σοφάδων, αφού οι αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές στους δύο δήμους ενέκριναν το απαιτούμενο κονδύλι.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταγγέλλει ότι η λειτουργία της κάμερας σε οποιονδήποτε χώρο είναι μέτρο αντιπαιδαγωγικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό και περιορίζει την ελευθερία έκφρασης του συνόλου των φορέων της εκπαίδευσης και την παιδαγωγική ελευθερία. «Δεν πρέπει - επισημαίνει - να αφήσουμε τους μαθητές μας να συνηθίσουν στην ιδέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησής τους με κάμερες και του ελέγχου της φυσικής παρουσίας και δράσης τους σαν να είναι ύποπτοι». Αναφέρει, δε, ότι ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου για να καλύψει, εκ των υστέρων, τις αντιδημοκρατικές ενέργειές του συγκάλεσε δήθεν Σχολικό Συμβούλιο, όπου συμμετείχε μόνο ένας γονέας...

Καταλήγοντας, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τις δημοτικές αρχές την απομάκρυνση των καμερών και ν' αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ