Σάββατο 22 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάτω τα χέρια από τους απεργούς!

Αμεση παρέμβαση του ΠΑΜΕ στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο που χτες κάλεσε σε κατάθεση πέντε συνδικαλιστές της ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει το εργατικό κίνημα και τους απεργιακούς του αγώνες

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ενας ακόμα αντιδραστικός και επικίνδυνος κρίκος στην αλυσίδα της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της σημειώθηκε χτες, με την κλήση των πέντε μελών του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ να καταθέσουν σαν ύποπτοι («ανωμοτί», δηλαδή χωρίς να ορκιστούν), για την «παρακώλυση λειτουργίας εγκατάστασης που εξυπηρετεί την προμήθεια φωτισμού στο κοινό» (!) κατά τη διάρκεια της πολυήμερης απεργίας του κλάδου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που έχει αναλάβει την τρομοκρατική έρευνα για τις διακοπές ρεύματος, μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, κάλεσε τους Νίκο Φωτόπουλο, Ευάγγελο Μπουζούλα, Ρίζο Ρίζο, Διονύση Στασινόπουλο και Ηλία Σταμέλο, στέλεχος του ΠΑΜΕ, να καταθέσουν μεθαύριο Δευτέρα, 24 του Μάρτη. Το αδίκημα με το οποίο σέρνονται στον εισαγγελέα θεωρείται πλημμέλημα και μπορεί σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα να μετατραπεί σε κακούργημα, αν θεωρηθεί ότι οι διακοπές ρεύματος δημιούργησαν κατάσταση «κοινής ανάγκης».

Αμεση και αποφασιστική ήταν η απάντηση των ταξικών δυνάμεων στη νέα τρομοκρατική απόπειρα σε βάρος των απεργών. Χωρίς να χάσουν λεπτό, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Συντεταγμένα έφτασαν μέχρι το κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Μπαίνοντας μέσα στο γραφείο όπου βρισκόταν ο Π. Παναγιωτόπουλος, απαίτησαν να σταματήσει τώρα η νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Η κλήση που επιδόθηκε στον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Ηλία Σταμέλο
Η κλήση που επιδόθηκε στον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Ηλία Σταμέλο
Με συνθήματα όπως «η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την υποταγή της Δικαιοσύνης στην υπηρεσία του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής. Γεγονός που επιβεβαιώνει όχι μόνο η συγκεκριμένη εξέλιξη στη ΔΕΗ, αλλά και οι επανειλημμένες δικαστικές αποφάσεις που έχουν βγάλει παράνομες και καταχρηστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Σε μια περίοδο μάλιστα που ολοένα και περισσότεροι εργάτες και υπάλληλοι συνειδητοποιούν την ανάγκη να απαντήσουν αγωνιστικά στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους.

Μέσα στο γραφείο του εισαγγελέα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν άφησαν κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί η αποφασιστικότητα του ταξικού κινήματος να μην αφήσει κανέναν να απλώσει χέρι σε απεργούς και αγωνιστές εργάτες. «Πάρτε πίσω τώρα την απόφαση! Η απεργία δεν είναι αδίκημα! Κατηγορούμενοι είστε εσείς, η αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα που τη στηρίζουν! Εσείς πρέπει να απολογηθείτε!» ξεκαθάρισαν στον εισαγγελέα, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Φεύγοντας από την Ευελπίδων, δυνάμεις της αστυνομίας παρακολούθησαν τα αυτοκίνητα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, για να αποχωρήσουν μετά από νέα παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ