Σάββατο 3 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αποδοτική η σύσκεψη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Εγινε γόνιμη κουβέντα για να δυναμώσουν τα βήματα που έχουν γίνει

Γόνιμη κι αποδοτική συζήτηση έγινε στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Λάρισα, αντικείμενο της οποίας ήταν ο απολογισμός της αγωνιστικής δράσης και ο προγραμματισμός της πάλης στο επόμενο διάστημα. Στη σύσκεψη, στην οποία εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε ο Τ. Τσιαπλές, πήραν μέρος εκπρόσωποι από 22 σωματεία, που μετέφεραν την πείρα τους, συνέβαλαν στον κοινό προβληματισμό και στην απόφαση για ένταση των προσπαθειών με στόχο τη βελτίωση της αγωνιστικής παρέμβασης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις μάχες της εργατικής τάξης που συνεχίζονται και θα ενταθούν.

Ιδιαίτερη σημασία είχαν οι παρεμβάσεις εκπροσώπων από τις κλαδικές και περιφερειακές γραμματείες του ΠΑΜΕ, καθώς και από νέους συνδικαλιστές που δραστηριοποιούνται στις σωματειακές επιτροπές και τις επιτροπές αγώνα που έχει συγκροτήσει το ΠΑΜΕ στο νομό.

Στην εισήγηση, που παρουσίασε ο Γ. Σκόκας, μέλος της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ, σημειώνεται ότι οι τελευταίοι πολύμηνοι αγώνες που δόθηκαν στη Λάρισα, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, αποτελούν ουσιαστική παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται, καθώς οξύνεται η ταξική πάλη και η πείρα που έχει συσσωρευτεί χρειάζεται να μελετηθεί και ν' αξιοποιηθεί για τη συνέχεια.

Η αναφορά σε πετυχημένες προσπάθειες για την οργάνωση της εργατικής τάξης στην περιοχή συνοδεύεται με την αυτοκριτική για τις αδυναμίες και τις παραλείψεις που υπάρχουν, καθώς και για την ανάγκη έντασης των προσπαθειών.

Στα θετικά καταλογίζονται η δημιουργία νέων σωματείων (όπως έγινε στην επιχείρηση «ΜΑΚΡΟ» και προχωρά σε ΟΤΑ και σήραγγες των Τεμπών), η συγκρότηση σωματειακών επιτροπών στο εμπόριο (π.χ. σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα «Γαλαξίας», «ΑΛΕΞ ΠΑΚ», «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», «MEDIA MARKT»), η κατοχύρωση συχνής επαφής με τους εργαζόμενους στους κλάδους του μετάλλου, των τροφίμων, της ένδυσης, της υγείας κ.ά., με περιοδείες, εξορμήσεις, ομιλίες συνδικαλιστικών στελεχών.

Θετική εκτιμάται και η προσπάθεια για την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, όπως φαίνεται και από τη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό, για την Υγεία κ.ά.

Ως βασικοί στόχοι για το επόμενο διάστημα τέθηκαν η ένταση της προσπάθειας για ένταξη νέων εργαζομένων στην αγωνιστική πάλη, το χτίσιμο γερών βάσεων μέσα στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλειάς, η αποκάλυψη του ρόλου των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, η συσπείρωση νέων δυνάμεων στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ