Σάββατο 3 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
Η ανάκλησή τους επιβάλλεται από τις λαϊκές ανάγκες

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος

Την άμεση ανάκληση των 285 απολύσεων στην εταιρεία Αττικό Μετρό (ΑΜΕΛ) απαίτησε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του. Από την πλευρά της κυβέρνησης, πάντως, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων παρείχε απόλυτη κάλυψη στις αντιλαϊκές πρακτικές της επιχείρησης.

Εκθειάζοντας την ΑΜΕΛ ο Δημήτρης Ρέππας είπε ότι «είναι μια εταιρεία η οποία λειτουργεί υποδειγματικά. Είναι ένας φορέας κόσμημα», η οποία «για πρώτη φορά παρουσιάζει λειτουργικές ζημιές που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης είναι να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να μην τις μετατρέψει σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, είμαστε μπροστά σε μια δύσκολη όχι ευχάριστη κατάσταση».

«Εμείς διαφωνούμε με την αντίληψή σας και με την πολιτική σας πρακτική ότι η εργασία είναι περίπου μια ευκαιρία ή ένα λαχείο», τόνισε ανταπαντώντας ο Ν. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας πως «η εργασία είναι θεμελιώδες δικαίωμα της κοινωνικής ύπαρξης των ανθρώπων». Αναφερόμενος στην ουσιαστική αιτία των απολύσεων τόνισε ότι «ο σχεδιασμός σας περιλαμβάνει την είσοδο των επενδυτικών παιχτών στην αγορά των μέσων μαζικής μεταφοράς, με παραχώρηση λειτουργικών πακέτων, τμημάτων και δραστηριοτήτων. Με βάση μελέτες των τραπεζών ορέγονται ιδιαιτέρως την ΑΜΕΛ, γιατί έχει κερδοφόρο "μεζέ" και αν οι μισθολογικές δαπάνες δε μειωθούν δραστικά ως ποσοστό των συνολικών δαπανών, ο "μεζές" θα γίνει και "φιλέτο". Από αυτήν την άποψη, στο όνομα των αναγκών του εργαζόμενου λαού της Αθήνας, στο όνομα των συμφερόντων, των εργασιακών και υπηρεσιακών αναγκών των εργαζομένων στο μετρό, σας ζητάμε να ανακαλέσετε άμεσα τις απολύσεις και να προσληφθεί προσωπικό με βάση τις ανάγκες, όπως καταγράφονται όλο αυτό το διάστημα για ασφάλεια, συντήρηση με επάρκεια των υποδομών, για να μη χειροτερεύσουν δραστικά και οι υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ