Σάββατο 3 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Οργιάζει η εργοδοτική ασυδοσία

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η Επιτροπή Αγώνα της περιοχής

Η σημασία που έχει η δημιουργία Επιτροπών Αγώνα σε κάθε εργατογειτονιά αναδείχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Βιομηχανικής Ζώνης Κορωπίου.

Τα μέλη της Επιτροπής και εργαζόμενοι που παραβρέθηκαν επισήμαναν ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βιομηχανική Ζώνη είναι δραματική και θα γίνει ακόμα χειρότερη από την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ και ΔΝΤ στα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι' αυτό και είναι επιτακτική η αγωνιστική συσπείρωση και οργάνωση κάθε εργάτη, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Τη δραματική κατάσταση περιέγραψαν εργαζόμενοι από διάφορους χώρους καταγγέλλοντας γεγονότα όπως π.χ. ότι σε επιχείρηση που χρησιμοποιεί αέρια οι εργάτες φορούν μάσκες μόνο όταν πάει η Επιθεώρηση Εργασίας για έλεγχο. Σε μια άλλη, οι μισοί εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι και ο εργοδότης τούς διώχνει όταν περιμένει επίσκεψη του ΙΚΑ. Χαρακτηριστικό και το γεγονός που κατήγγειλε μετανάστης, ο οποίος υποχρεώθηκε από τον εργοδότη να μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας συνάδελφό με κομμένα τρία δάχτυλα και εντολή να πει ότι το έπαθε στο σπίτι!

Η παραπάνω κατάσταση που επικρατεί ήταν άλλωστε, όπως τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής, αυτό που έφερε την ανάγκη της δημιουργίας από τα συνδικάτα της Επιτροπής με στόχο να συσπειρώσει και να οργανώσει τους εργαζόμενους. Και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς παρεμποδίζοντας απολύσεις, διεκδικώντας μεροκάματα, τήρηση συμβάσεων, οργανώνοντας απεργιακές κινητοποιήσεις κ.ά. Καταλήγοντας σημείωσαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η Επιτροπή θα εντείνει τη δράση και τις πρωτοβουλίες στα ζητήματα της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας, της ανεργίας που καθημερινά αυξάνει, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών και την προσπάθεια επέκτασης της δράσης σε ακόμα περισσότερους εργασιακούς χώρους για την οργάνωσης των εργαζομένων στα συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ