Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
«Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία»!

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Υγείας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Τη βάρβαρη πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας και της περίθαλψης που ενισχύει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και την κερδοφορία της και την ίδια στιγμή χτυπά στην «καρδιά» την Υγεία του λαού, κατήγγειλαν χτες το πρωί εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, αλλά και συνταξιούχοι που πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Οι συνταξιούχοι απαίτησαν δημόσια καθολική και δωρεάν Υγεία για όλους και ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι μαζί με την εργατική τάξη θα δώσουν τη μάχη για να μην περάσει αυτή η άθλια πολιτική που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, θα δώσουν τη μάχη για δημόσια καθολική δωρεάν Υγεία για όλους.

Η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων της Αθήνας. Με τα συνθήματα «δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν ταυτόχρονα τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της. Απαίτησαν «υγεία χωρίς κερδοσκοπία» και κατήγγειλαν: «τα ελλείμματα σας στην υγεία είναι οι παροχές σας στην πλουτοκρατία».

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Μ. Τιμοσίδη, ο οποίος επιχείρησε να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο. Ο υφυπουργός, προκειμένου να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης, και στις καταγγελίες των συνταξιούχων για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, είπε ότι δε θα συγχωνευτούν υπηρεσίες δε θα μειωθούν τα κρεβάτια, αποκρύπτοντας βεβαίως ότι με τις προωθούμενες αλλαγές χρήσης των δημόσιων δομών Υγείας θα καταργηθούν υπηρεσίες και θα χτυπηθούν και οι όποιες υποβαθμισμένες σήμερα παροχές προς τους ασφαλισμένους. Στο αίτημα των συνταξιούχων να καταργηθεί το χαράτσι των 5 ευρώ είπε ότι αυτό αφορά περιορισμένο κομμάτι του κόσμου και ότι οι υπόλοιποι δεν θα πληρώνουν. Ειδικότερα για τα προβλήματα των ασφαλισμένων στον ΟΠΑΔ που αυτή τη στιγμή τα φαρμακεία δεν τους χορηγούν φάρμακα όπως και οι γιατροί συνταγές, ο υπουργός υποσχέθηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί τις επόμενες δέκα μέρες. Οπως είπε, το κράτος θα πληρώσει από αυτά που χρωστάει τέσσερις μήνες στους γιατρούς και δύο μήνες στους φαρμακοποιούς και θα ακολουθήσει σταδιακή εξόφληση μέχρι το καλοκαίρι για όλο το 2010.

  • Σύσκεψη για την ενημέρωση και την οργάνωση της δράσης των συνταξιούχων μπροστά στην τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη, 29 Μάρτη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ. Η σύσκεψη θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα «ΓΚΙΝΗ» του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ