Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Αφορούν συνολικά την εργατική τάξη

Περιοδεία στο «Χίλτον» έκανε χτες το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας

Από τη συζήτηση με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Από τη συζήτηση με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Για την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που επιχειρεί να τσακίσει ό,τι απέμεινε από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, να φορτώσει με νέα βάρη τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που θα κληθούν να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, να κατηγοριοποιήσει τους μαθητές προκειμένου να εξασφαλίσει τους αυριανούς αμόρφωτους εργάτες για λογαριασμό του κεφαλαίου, συζήτησαν χτες κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στελέχη του ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Χίλτον» στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης του ΠΑΜΕ.

Παίρνοντας το λόγο, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ο Αντρέας Καργόπουλος τόνισε πως με τις προωθούμενες αλλαγές, με αιχμή τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, η κυβέρνηση κόβει την κρατική χρηματοδότηση, βάζει τους μάνατζερ και τους χορηγούς μέσα στα σχολεία και αναζητεί πόρους για τη λειτουργία τους. Στο «νέο» σχολείο, είπε χαρακτηριστικά, θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα μαθήματα, σχολεία πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς και σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών της εργατικής τάξης.

Ενας εργαζόμενος παίρνοντας το λόγο σημείωσε ότι αυτές οι αλλαγές είναι απαράδεκτες και δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να τις δεχτούν, όπως είπε, καταργούν σχολεία σε χωριά και οι γονείς θα πρέπει να αναγκαστούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη - αν έχουν λεφτά - για να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ενας άλλος εργαζόμενος κατέθεσε την αγωνία του πώς θα κάνουν τα παιδιά μάθημα και τι θα μαθαίνουν (έχοντας ο ίδιος κόρη σε σχολείο και σε τάξη με 33 μαθητές) μετά τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Τα ζητήματα αυτά, σημείωσε ο Α. Καργόπουλος, αφορούν πρώτα από όλα τους εργαζόμενους γιατί, όπως είπε, το κεφάλαιο θέλει τα παιδιά της εργατικής τάξης αμόρφωτα για να τα εκμεταλλευτεί. «Ο λαϊκός παράγοντας πρέπει να επέμβει, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του», είπε χαρακτηριστικά. «Εμείς - συνέχισε - θέλουμε ένα άλλο μέλλον. Θέλουμε η εργατική τάξη να καταλάβει την ιστορική της αποστολή, να δίνει μάχες μέχρι να απαλλαγεί από τα δεσμά της, να πάρει την εξουσία στα χέρια της».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ