Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πρόσδεση στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας

Με την επικαιροποίηση της διάθεσης 75 κλινών από πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επιχείρησαν να αναστρέψουν τη δυσμενή εικόνα στην πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στις υπηρεσίες Υγείας.

Η διάθεση αυτών των κλινών θα γίνεται για επείγοντα περιστατικά, ενώ τα πέντε νοσοκομεία θα μπορούν να δέχονται και εργαστηριακές εξετάσεις. Ολες αυτές οι καλύψεις απ' τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα καλύπτονται απ' τα νοσήλια των ασφαλιστικών ταμείων στα οποία ανήκουν οι ασθενείς.

Στην ουσία, η διάθεση αυτών των κλινών έχει ως στόχο να «εξυγιάνουμε τα οικονομικά των στρατιωτικών νοσοκομείων, να ολοκληρώσουμε τον εξοπλισμό τους, ώστε να είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα», όπως είχε δηλώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ανακοίνωσε (4.1.2010) για πρώτη φορά τη νοσηλεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ασθενών εκτός των οικογενειών των στρατιωτικών.

Μ' άλλα λόγια, η κυβέρνηση υποκαθιστώντας την «ένταξη των στρατιωτικών γιατρών και νοσοκομείων στο ΕΣΥ» - που προβλέφτηκε απ' τον 1397/1983 για το λεγόμενο ΕΣΥ και που ποτέ δεν εφαρμόστηκε - η κυβέρνηση προωθεί την πρόσδεση των στρατιωτικών νοσοκομείων στο άρμα της γενικευμένης εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ