Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ΣΤΟΝ ΠΑΣΕΝΤ
Κραυγαλέα στήριξη της εργοδοσίας

Σε πραξικοπηματικές μεθόδους κατέφυγε η παράταξη της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) που πλειοψηφεί στη διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), στην προχτεσινή γενική συνέλευση του κλάδου, για το θέμα της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας προκειμένου να μη θιγούν τα συμφέροντα των εργοδοτών και συγκεκριμένα των εφοπλιστών.

Εκ μέρους της ΑΠ, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΝΤ Θ. Βασιλόπουλος, στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης», όταν είδε στη γενική συνέλευση τα χέρια που σηκώθηκαν υπέρ της πρότασης των ταξικών δυνάμεων της ΔΑΣ (η οποία προέβλεπε να μη συζητήσει και να μην υπογράψει η διοίκηση του Συνδέσμου καμία μείωση μισθών με τους εργοδότες), αρνήθηκε να γίνει καταμέτρηση. Ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι «περνάει» αυτό που πρότεινε η ΑΠ, δηλαδή να καταθέσουν οι εργοδότες τις δικές τους προτάσεις και να συζητηθούν στη συνέχεια σε νέα γενική συνέλευση. Μάλιστα, διέλυσε τη συνέλευση παρά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων!

Νωρίτερα η ΑΠ είχε περάσει από τη συνέλευση πρόταση να παραμείνει το επικουρικό ταμείο του κλάδου, το ΤΕΑΙΙΠ - ΤΑΝΠΥ, αυτόνομο, ενώ παρουσίασε και μελέτη, σύμφωνα με την οποία υποστήριξε ότι για να μπορέσει το Ταμείο να επιβιώσει θα πρέπει οι επικουρικές συντάξεις των ναυτιλιακών υπαλλήλων από το 66,7% των κύριων συντάξεων, που είναι σήμερα, να μειωθούν στο 30%! Αυτό κόντρα στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων της ΔΑΣ να μην αγγιχτεί το Ταμείο και οι επικουρικές συντάξεις των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΑΠ και του προέδρου του ΠΑΣΕΝΤ, η Μαρία Ζαχαρία, εκπρόσωπος της ΔΑΣ στη διοίκηση του Συνδέσμου, τόνισε: «Η ΑΠ παραμένει συνεπής στην υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αγωνιστικών τους διαθέσεων για να περάσουν τα σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων, των εφοπλιστών και να θωρακιστεί η κερδοφορία τους. Ο,τι έκαναν στον κλάδο των ναυτιλιακών υπαλλήλων το κάνουν σε μια σειρά χώρους, όπως στον ΗΣΑΠ, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και άλλους. Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν, να παλέψουν για Συλλογικές Συμβάσεις με ικανοποιητικές αυξήσεις, να αγωνιστούν για να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο σωματείο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ