Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Προκλητική η μεγαλοεργοδοσία

Ορια δεν έχει η προκλητικότητα των εργοδοτών, οι οποίοι, εξοπλισμένοι από το αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, επιχειρούν να χτυπήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δεν προσέρχονται να συζητήσουν τη σύναψη νέων συμβάσεων, ενώ εκεί που απέναντί τους βρίσκονται συνδικάτα με τις ταξικές δυνάμεις στο τιμόνι, καθυστερούν να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση και παραπέμπουν για μετά τις εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως, χτες, ενώ ο ίδιος ο ΣΕΒ κάλεσε σε συνάντηση την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους αυτών των κλάδων, δεν παρουσίασε την παραμικρή πρόταση. Η τακτική αυτή της μεγαλοεργοδοσίας αποσκοπεί να κερδίσει χρόνο, να καθυστερήσει τη σύναψη νέων συμβάσεων και με τον τρόπο αυτό να πιέσει τους εργάτες να υποκύψουν μέσα στα εργοστάσια σε επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις που θα αφαιρούν δικαιώματα και θα μειώνουν μισθούς. Επιβεβαιώνεται έτσι η μεγάλη σημασία που έχει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων για οργάνωση της πάλης για Συμβάσεις με αυξήσεις χωρίς καμιά καθυστέρηση και αυταπάτη, να γίνουν συνελεύσεις παντού, να οργανωθεί η μάχη σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση.

Αντίστοιχα, χτες, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο Φάρμακο με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από πρωτοβάθμια σωματεία έκανε κινητοποίηση στα γραφεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, απαιτώντας συνάντηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κάτω από την πίεση η συνάντηση έγινε, όμως και εδώ οι εκπρόσωποι των εργοδοτών δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα και παρέπεμψαν σε συνέχιση της συζήτησης μετά τις εκλογές!

Αποδεικνύεται έτσι ότι οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν από τη συγκυβέρνηση είναι όπλο στα χέρια της εργοδοσίας, ενισχύει την αδιαλλαξία της και την προσπάθειά της να χτυπήσει τις συλλογικές συμβάσεις, γεγονός που πρέπει να το σκεφτούν οι εργάτες και μπροστά στην κάλπη. Μπροστά σε αυτή την αδιαλλαξία, η Ομοσπονδία εργαζομένων στο Φάρμακο καλεί τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να είναι σε ετοιμότητα, να αντιπαλέψουν τα σχέδια των εργοδοτών, μαζί με την Ομοσπονδία να οργανώσουν τη μάχη για την υπογραφή νέων συμβάσεων που να διασφαλίζουν όλα τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν και να καλύπτουν τις ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ