Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απεργούν εδώ και 6 μέρες

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα. Χτες διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας

Μαζική ήταν η χτεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας
Μαζική ήταν η χτεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας
Με αποφασιστικότητα και νέα 24ωρη απεργία σήμερα, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εδώ και 6 μέρες δίνουν έναν σκληρό απεργιακό αγώνα, ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που επιδιώκουν να επιβάλουν τα αραβογερμανικά μονοπώλια που λυμαίνονται το ναυπηγείο, αξιώνοντας από τους εργαζόμενους να ζήσουν με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, δηλαδή 4 μεροκάματα το μήνα.

Χτες οι εργαζόμενοι στα πλαίσια της απεργίας έκαναν μαζική διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας βροντοφωνάζοντας: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, κάτω τα χέρια από τα ναυπηγεία».

Στη διάρκεια της διαδήλωσης έγινε συνάντηση στο υπουργείο μεταξύ της διοίκησης του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ», της γενικής γραμματέα του υπουργείου και ενός προσωπάρχη της εταιρείας, χωρίς αποτέλεσμα. Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι εδώ και δύο μέρες περιμένουν τα αποτελέσματα από τις ...διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας και της εταιρείας.

Στην πραγματικότητα, τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ της συγκυβέρνησης, λόγω της προεκλογικής περιόδου έχουν επιδοθεί σε έναν απροκάλυπτο εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων, ότι δήθεν προσπαθούν να δώσουν «λύσεις». Ενώ σε αυτό το σκηνικό συμμετέχει και η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου.

Ο Θοδωρής Κούτρας, εκπρόσωπος των δυνάμεων της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) στη διοίκηση του σωματείου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μετά τη συνάντηση κατήγγειλε ότι «η συγκυβέρνηση, η εργοδοσία, οι υπουργοί της, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων. Από το σήμερα στο αύριο». Κάλεσε τους εργαζόμενους «να προκαλέσουν γενική συνέλευση, να προετοιμαστούν γιατί ο αγώνας φαίνεται ότι θα πάει μακριά». Επισήμανε: «Για τους εργαζόμενους του ναυπηγείου δεν υπάρχει γυρισμός στη δουλειά αν αυτό το άθλιο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας δεν παρθεί πίσω» και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ «και των άλλων δυνάμεων που συμμαχήσανε και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές», να καταδικάσουν αυτές τις δυνάμεις στις εκλογές και να «στηρίξουν δυνάμεις πολιτικές που ήταν είναι και θα είναι αύριο στο πλευρό τους».

Η Δανάη Γκουτσούμη, μέλος της διοίκησης του σωματείου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι ανάγκη «να έρθουμε σε επαφή με τα σωματεία στην Ελευσίνα και στο Πέραμα για να συντονίσουμε έναν κοινό αγώνα και ένα ενιαίο μέτωπο γιατί πλέον βάλλεται η ζωή μας, η εργασιακή μας υπόσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ