Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Να «πλημμυρίσουν» οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ - να θεριέψει η αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και ολόπλευρης στήριξης του αγώνα των χαλυβουργών απευθύνουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, των ταξικών σωματείων και ομοσπονδιών, των αντιμονοπωλιακών συσπειρώσεων των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των γυναικών. Στην Αττική, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πύλη της «Χαλυβουργίας», με στόχο να φουντώσει ακόμα πιο αποφασιστικά η αλληλεγγύη στους ηρωικούς απεργούς. Συγκεντρώσεις ετοιμάζονται σε όλη τη χώρα, σε περισσότερες από 70 πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στην Πάτρα, στις 10.30 π. μ., στην πλατεία Γεωργίου.

«Εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης»

Κάλεσμα στις γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας να κάνουν την Εργατική Πρωτομαγιά απάντηση στην επίθεση που δέχονται, απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως: «Οι εκμεταλλευτές έχουν εξαπολύσει μια πρωτόγνωρη επίθεση σε κατακτήσεις και δικαιώματα όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών, για να ξεπεράσουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση, προς όφελός τους. Σκόπιμα κρύβουν ότι από την κρίση δεν είναι δυνατόν να βγουν κερδισμένοι και ο λαός και οι κεφαλαιοκράτες. Μάλιστα η Ομοσπονδία, αναφερόμενη στην κρίσιμη μάχη των εκλογών υπογραμμίζει ότι οι γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας πρέπει να «απαντήσουν με την ψήφο τους στην κάλπη. Θα πουν τέρμα στις αυταπάτες, τέρμα στα τρομοκρατικά διλήμματα, τέρμα στη μοιρολατρία. Με την ψήφο τους θα αποκρούσουν όλα όσα σχεδιάζονται για την επόμενη των εκλογών, θα ενισχύσουν την προοπτική της απαλλαγής από τα αρπακτικά του μόχθου τους, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μονοπωλιακούς ομίλους και από όλους αυτούς που αρπάζουν την μπουκιά από το στόμα των παιδιών τους».

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη απεργία και στη συγκέντρωση στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», «...εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης για πάνω από έξι μήνες. Εκεί θα δοθεί το δυνατό μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που αυγατίζουν τα κέρδη τους και από την εκμετάλλευση και τη διπλή καταπίεση των γυναικών, σε όλους εκείνους που σπέρνουν πολέμους, ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία και ναρκωτικά».

Ραντεβού στις πύλες της «Χαλυβουργίας» δίνει με τους μαθητές των λαϊκών - εργατικών οικογενειών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, τονίζοντας: «Μαθαίνουμε τη ζωή δίπλα σε αυτούς που την παράγουν!» Ενώ μεταξύ άλλων στη σχετική του ανακοίνωσή σημειώνει: «Δεν θα καταφέρουμε τίποτα αν σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι, αν μπούμε στις λογικές του "μικρότερου κακού". Τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα αν δεχτούμε τα αδιέξοδα αυτού του συστήματος, τους "μονοδρόμους" της ΕΕ. Μόνη λύση είναι να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα 5μελή και τα 15μελή. Να ενισχύσουμε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Να βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους με τους εργαζόμενους και το φτωχό λαό, μέρος του οποίου είμαστε».

Απεργία και στο λιμάνι του Πειραιά

Εικοσιτετράωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισαν για την 1η Μάη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Μαγείρων) καλώντας όλους τους ναυτεργάτες στους καταπέλτες για να τιμήσουν την 1η Μάη όπως αξίζει, δίνοντάς της ταξικό περιεχόμενο. Μέχρι αργά χτες το βράδυ απόφαση αναμενόταν να πάρει και η Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών.

Στον αντίποδα, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ αποφάσισε για την Πρωτομαγιά 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ τονίζουν: «Με αγωνιστική αισιοδοξία, με την πείρα των αγώνων μας, με εμπιστοσύνη στο δίκιο της τάξης μας, η απεργία την 1η Μάη θα βάλει τη δική της σφραγίδα για τις σκληρές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου». Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατών θα γίνει στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβε και η ΠΕΝΕΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ