Κυριακή 16 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μη κυβερνητική» χειραγώγηση

Γρηγοριάδης Κώστας

Και ενώ έχει αποδειχτεί στην πράξη ο «ανθρωπιστικός» ρόλος πολλών «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» (ΜΚΟ) στην υποτιθέμενη ανοικοδόμηση των χωρών που μακελεύτηκαν τα τελευταία χρόνια από τον ιμπεριαλισμό, η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές της ΕΕ, αποθεώνει το έργο τους - και μάλιστα μέσα στα σχολεία. Οι ΜΚΟ διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στη χειραγώγηση νεανικών συνειδήσεων, εγκλωβίζοντας τη νεανική αμφισβήτηση σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια, ωραιοποιώντας το «ευρωπαϊκό όραμα» και οδηγώντας τους νέους, τελικά, στο συμβιβασμό.

Ετσι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιξη της Ευρώπης», το υπουργείο Παιδείας παροτρύνει τους μαθητές να ανακαλύψουν «τη συμμετοχή της ΕΕ στις παγκόσμιες ανθρωπιστικές εκστρατείες και τη βοήθειά της στην ανάπτυξη των χωρών»(!), να προσκαλέσουν «ΜΚΟ στο σχολείο σας για να παρουσιάσουν την αποστολή και το έργο τους»... Και δε σταματά εκεί, αλλά τους προτείνει: «Σκεφτείτε την προσωπική σας ανάμειξη και μια πιθανή συνεργασία με την οργάνωση»...

Ολα αυτά τη στιγμή που οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία και κινητοποίηση των μαθητών είτε για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, είτε ενάντια στον πόλεμο, αλλά και για ένα καλύτερο αύριο, θεωρούνται «παράνομες» και διώκονται ποινικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ