Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Ανεργοι "υποδέχονται" το νέο έτος

Οι 200 εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και απαιτούν την επαναλειτουργία της επιχείρησης

Για περισσότερο από ένα μήνα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι 200 περίπου εργαζόμενοι της ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ στον Πύργο Ηλείας - που έκλεισε αιφνιδιαστικά στα μέσα Νοέμβρη - διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων, επικόλληση ενσήμων, την επαναλειτουργία του εργοστασίου, αλλά και έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, μεταξύ εργαζομένων, εργοδοσίας και υφυπουργού Εργασίας, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού τα βασικά αιτήματά τους, τόσο για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όσο και για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, δε βρήκαν ανταπόκριση. Για την προοπτική της επαναλειτουργίας του εργοστασίου, η εργοδοσία ανέφερε αόριστα ότι μπορεί να ξεκινήσει από τα μέσα Γενάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναλειτουργία του εργοστασίου είναι πιθανή, όχι όμως στο χρόνο που κάνει λόγο η διεύθυνση. Το πιθανότερο σενάριο είναι η πώληση της επιχείρησης, αφού εργοδοσία και υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουν την απόλυση των εργαζομένων με συνοπτικές διαδικασίες και την άμεση ένταξή τους στο Ταμείο Ανεργίας, άσχετα αν πληρούν ή όχι τους όρους, αφού από το καλοκαίρι δεν επικολλούσαν τα ένσημα των εργαζομένων.

Κάτι τέτοιο διευκολύνει το ξεπούλημα του εργοστασίου σε τρίτον, αφού οι σημερινοί ιδιοκτήτες θα έχουν απαλλαγεί από το "βάρος" των εργαζομένων, που είναι και βασικός τους στόχος. Δεν αποκλείεται να επαναλειτουργήσει με τον ίδιο ιδιοκτήτη, αλλά με αλλαγή της επωνυμίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ