Κυριακή 25 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντικομμουνισμός χωρίς όρια

Ο αντικομμουνισμός στην Τσεχία βαθαίνει μέρα με τη μέρα. Η βρώμικη καμπάνια ενάντια στους κομμουνιστές στη χώρα αυτή, στις πρόσφατες εκλογές, είναι γνωστή. Εφτασε στο σημείο άγριου ξυλοδαρμού του αντιπροέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας, στην ανοιχτή προπαγάνδιση να δολοφονούνται κομμουνιστές. Τώρα, στο στόχαστρο βρίσκεται η δασκάλα Μάρτα Σεμέλοβα, στέλεχος της οργάνωσης της Πράγας του Κόμματος, στην οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, γιατί δημόσια και με θάρρος υπερασπίζεται το σοσιαλισμό.

Ο πραγματικός, βεβαίως, φόβος αυτών που καταδιώκουν τους κομμουνιστές είναι η ίδια η δύναμη της ιστορίας της περιόδου της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, ακριβώς γιατί η σημερινή πείρα των λαϊκών ανθρώπων από την καπιταλιστική βαρβαρότητα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγώνα, στην πρωτοπορία του οποίου είναι οι κομμουνιστές, για την ανατροπή της. Και, κυρίως, δε θέλουν αυτή η ιστορική εμπειρία του σοσιαλισμού να φτάσει στις νεότερες γενιές. Γι' αυτό και οι πρωτοφανείς κινήσεις αυταρχισμού και αντίδρασης γίνονται επίσημη κρατική πολιτική. Για τη συγκεκριμένη, λοιπόν, κομμουνίστρια δασκάλα, ζητήθηκε διοικητική έρευνα για το πώς και τι διδάσκει τους μαθητές της, ενώ έφτασαν στο σημείο να προχωρήσουν σε «ανάκριση» των μαθητών της για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες ενάντιά της! Ο,τι ακριβώς κάνουν και στις ΗΠΑ, προκειμένου να φιμώσουν κάθε προοδευτική εκπαιδευτική φωνή.

Δείγμα των καιρών, θα μπορούσε να πει κάποιος. Ομως, δεν παύει να είναι ένας επικίνδυνος κατήφορος, που πρέπει να αντιμετωπιστεί από λαό και νεολαία τώρα, ορθώνοντας εμπόδια πριν να είναι αργά...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ