Κυριακή 25 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα ξαναφωνάξουν: Απορρίπτεται!

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Σταθερά, αποφασιστικά, με όλα τα βέλη φοιτητών, σπουδαστών, εργαζομένων να πέφτουν στο αντιδραστικό νομοθέτημα της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση, με όλες τις φωνές να συντονίζονται στο: Απορρίπτεται! Πάρ' το πίσω! Κανένας διάλογος!

Ο νόμος - πλαίσιο, το προσχέδιο, τα πορίσματα... (και όπως αλλιώς ονομάσουν τις αντιδραστικές προτάσεις τους κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ) έχουν καταδικαστεί στις συνειδήσεις της νέας γενιάς και των εργαζομένων κι αυτή η καταδίκη τους έχει εκφραστεί στους δρόμους του αγώνα.

Τα νέα αγωνιστικά ραντεβού είχαν οριστεί ήδη από τον τελευταίο κύκλο γενικών συνελεύσεων στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους: Στις 27 και 28 Ιούνη υποδεχόμαστε αγωνιστικά τους υπουργούς Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ που συνεδριάζουν στη χώρα μας.

Ετσι, στην Αθήνα φοιτητές και σπουδαστές οργανώνουν τη διαδήλωσή τους στο Λαγονήσι, εκεί όπου θα μαζευτούν περί τους 50 υπουργούς Παιδείας από τις χώρες του ΟΟΣΑ να συζητήσουν για την ανώτατη εκπαίδευση και την ταχύτερη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε αυτήν.

Ομως και από πολλές άλλες γωνιές της Ελλάδας θα φωνάξουν την ίδια μέρα δυνατά τα ίδια αιτήματα, την ίδια απαίτηση για δωρεάν σπουδές, για ανώτατη εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στη Βόρεια Ελλάδα, μέχρι την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, είχαν ήδη οριστεί συγκεντρώσεις στην Ξάνθη, στις 12 το μεσημέρι στο Πολυτεχνείο, στην Καβάλα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνεργάτη και στην Κομοτηνή στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Την ερχόμενη βδομάδα επίσης (και κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή) έχει οριστεί, νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι δεν το βάζουν κάτω.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ