Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιταχύνεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Σε τηλεπικοινωνίες, ενέργεια και κατασκευές, ετοιμάζεται να επεκταθεί επιχειρηματικά η Εταιρία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, ιδρύοντας 5 θυγατρικές, όπως ανακοίνωσε χτες στη διάρκεια της ετήσιας ενημέρωσης των εκπροσώπων των χρηματιστηριακών εταιρειών και των θεσμικών επενδυτών που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη. Η επέκταση αυτή θα γίνει μέσω διεθνών συνεργασιών, γι' αυτό άλλωστε και παραβρέθηκε στην εκδήλωση ο διεθνής οικονομικός διευθυντής της γαλλικών συμφερόντων «SUEZ INTERNATIONAL», που μήνες τώρα «μελετά» την ΕΥΑΘ ΑΕ προκειμένου να τη βάλει στο χέρι.

Μέχρι το τέλος 2007 αναμένεται να ιδρυθεί η πρώτη θυγατρική, η «ΕΥΑΘ Υπηρεσίες ΑΕ» που θα έχει τις Διευθύνσεις Ενέργειας, Τηλεπικοινωνιών, Μελετών - Εργων, Υδρευσης - Αποχέτευσης και Εκπαίδευσης - Αριστείας, οι οποίες στη συνέχεια θα αποσχιστούν και θα μεταφερθούν στις αντίστοιχες θυγατρικές. Οι εταιρείες «ΕΥΑΘ Τηλεπικοινωνίες», «ΕΥΑΘ Ενεργειακή» και το «Κέντρο Αριστείας» σχεδιάζεται να ιδρυθούν το 2008, ενώ η «ΕΥΑΘ Κατασκευές» το 2010.

Ο σχεδιασμός που παρουσιάστηκε χτες αφορά το διάστημα 2007 - 2010 και αναμένεται να εγκριθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ ΑΕ που θα γίνει στις 29 Ιούνη.

Χαράς πανηγύρια λοιπόν για τους επενδυτές και τα νέα πεδία δράσης τους. Μόνο που το μάρμαρο της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, και την κερδοφορία της για να γίνει ελκυστική στις πολυεθνικές, ήδη το πληρώνει ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης μέσα από τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης, που για την ίδια περίοδο, μέχρι και το 2011 θα ξεπεράσουν σταδιακά το 33%. Αλλά και οι εργαζόμενοι που βιώνουν τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με την επέκταση των εργολαβιών και την ολιγόμηνων συμβάσεων απασχόληση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ