Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«NEWSPHONE»
Απέτυχε το σχέδιο φίμωσης του συνδικάτου

Δυναμική απάντηση στις προσπάθειες της εργοδοσίας να κρατήσει τους εργαζόμενους της «Newsphone» έρμαια της ασυδοσίας της έδωσε το ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ). Προχωρώντας σε μια αποφασιστική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα και μαζί με εκπροσώπους από άλλα ταξικά συνδικάτα, το ΣΕΤΗΠ ζήτησε την άμεση ανάκληση των απολύσεων που έγιναν πρόσφατα λόγω «μείωσης προσωπικού». Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τον τελευταίο 1,5 μήνα έχουν γίνει 17 απολύσεις και αναμένεται συνολικά να φτάσουν τις 200.

Ενοχλημένη από την αγωνιστική παρέμβαση του συνδικάτου, που από νωρίς το πρωί μοίραζε προκηρύξεις στους εργαζόμενους, καλώντας τους σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, η εργοδοσία επιχείρησε να απαγορεύσει στους συνδικαλιστές την είσοδο στην εταιρεία - φώναξε μάλιστα και την Αστυνομία - αν και είχε προγραμματιστεί διμερής συνάντηση.

Μετά από άμεση αντίδραση του συνδικάτου, ήρθε η Επιθεώρηση Εργασίας. Τελικά, όχι μόνο άνοιξαν οι πόρτες, αλλά και διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται κανονικά τα διαλείμματα. Προγραμματίστηκε τριμερής συνάντηση, ενώ το συνδικάτο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να περάσουν οι διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας να το φιμώσει κρατώντας το μακριά απ' τους εργαζόμενους, πως θα δυναμώσει την παρέμβαση και τη δράση του. Αλλωστε, την ανάγκη να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν οι εργαζόμενοι μέσα από το συνδικάτο επιβεβαιώνει η ίδια η κατάσταση στην εταιρεία. Οι περισσότεροι δουλεύουν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, κύρια ορισμένου, αλλά και αορίστου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ